Menu

Spændende ny kunstudstilling hos RAKLA: ”Livs Tegn” hos RAKLA Galleri

Spændende ny kunstudstilling hos RAKLA: ”Livs Tegn” hos RAKLA Galleri

RAKLA Galleri viser i sin sensommerudstilling ”Livs Tegn” malerier af Jørgen Hermann, der kredser omkring menneskelivets vilkår og de rammer vi mennesker sætter os i livet.
"Jørgen Hermann maler sig op og imod intet mindre end de sidste 600 års vesteuropæisk kunsthistorie og han  bruger de kunsthistoriske referencer i et erkendelsesmæssigt øjemed. Tilmed et, der vidner om en levende og engageret interesse for menneskets ve og vel”, sådan beskriver kunstanmelder ved JyllandsPosten og redaktør ved Kunstavisen, Tom Jørgensen, Jørgen Hermanns billeder.

Jørgen Hermann er født 1967, og han har i mange år har haft galleri i Bryrup syd for Silkeborg. Han har malet siden 1995. Han er kendt som en maler, der har noget på hjerte og som er kompromisløs i sin søgen efter netop det udtryk og den symbolik i billedet, der illustrerer de tanker, som optager ham og som han ønsker beskueren skal konfronteres med og tage stilling til. Jørgen Hermann sætter med sine malerier menneskelivet og tilværelsens vilkår i spil i de på en gang meget enkle men også symbolladede og dybe billeder. Her er fundamentale billedbegreber som dybde og perspektiv opløst i æstetisk smukke, meningsfulde og stærkt vedkommende malerier.

Hovedbudskabet i Jørgen Hermanns malerier er, at vi lever i en digitaliseret og mangetydig tidsalder, hvor gamle sandheder og holdepunkter, i kunsten såvel som i menneskelivet, er afløst af afgrundsdyb tvivl, der alt efter det enkelte menneskes evner og situation kan udmunde i fortvivlelse, ligegyldighed eller i et forløsende håb. I den verden er Jørgen Hermann en eksistentialistisk arbejdende og humanistisk søgende kunstner, som det er svært ikke at blive berørt af.

”RAKLA Galleri har siden sin åbning for tre år siden i stort set alle sine udstillinger bestræbt sig på at vise billeder med indhold, dybde og kant. Kunst skal ikke kun behage men også gerne betage og skabe eftertanke. Sådan en kunstner er Jørgen Hermann og vi glæder os meget til at præsentere publikum for hans billeder”, siger Karen Jürgensen og Lasse Højgaard, som driver RAKLA i fællesskab.

Udstillingen åbnes lørdag d. 10. august om eftermiddagen, hvor der er fernisering. Jørgen Hermann vil naturligvis være til stede og fortælle om sine arbejder og publikum vil efterfølgende have mulighed for at få en snak med kunstneren. RAKLA Galleri byder traditionen tro på lidt snacks og lidt vådt til ganen. Udstillingen har åbent til og med d. 22. september, alle er velkomne og der er naturligvis fri entre.

Senest ændretOnsdag, 10 november 2021 10:51
Til toppen