Menu

Vellykket Sct. Hans Fest

Vellykket Sct. Hans Fest

Så blev sløret løftet for navnene på de nye in-riggere. De hedder henholdsvis Frigg og Ydun.  Frigg er den kloge as, lige så klog som sin mand Odin, men hun snakker ikke så meget. Det var Kirsten Rex Andersen, som døbte båden i mjød. Sonja Justesen tog sig af Ydun, som er den gudinde, som bringer aserne æbler, som holder dem evigt ungdommelige (ligesom roning gør). Båden blev derfor døbt i æblemost. Esther Højris døbte den nye Coastalbåd ”Højris” med et skvæt af Hancocks Furøl, som var Peders favorit. Og så blev de fine nye både sat i vandet. Bådebygger Thomas Agerbirk og hans kone fra Vejle var også kommet til Fur for at overvære højtideligheden.

Tidligere borgmester Flemming Eskildsen holdt en meget morsom båltale om, hvordan Fur i forne tider svømmede rundt i Limfjorden. Han blev belønnet med en Gelændersnaps, der som bekendt er god både når det går op og går ned.

Vinden var tiltaget og stod lige ind fra øst. Vi tog chancen og tændte bålet. En overgang så det faretruende ud, da en regn af sod og gnister stod ind mod klubhuset, og flammerne slikkede hen af græsset. Men der skete ingen ulykker, og flot så det ud. Fur Friskole havde leveret TRE hekse, og de kom afsted med maner.

Der var vel omkring 250 mennesker. Alle pølser og meste af kagerne blev spist.

Anton Simonsen har taget billederne

Til toppen