Menu

Fur rundt på MTB 2019

  • Skrevet af 
Fur rundt på MTB 2019

Skive Cykle Klub afholder igen i år Fur Rundt på MTB på den skønneste ø i Limfjorden. Løbet afholdes søndag den 07. april 2019 med start klokken 11:00 for 50 km og 11:15 for 25 km fra Fur Friskole. Skive Cykle Klub har i mange år afholdt dette løb, men de seneste 4 år har løbet gennemgået en fantastisk udvikling, hvor vi er gået fra cirka 50 ryttere til rekord i 2017 med 321 ryttere. Vi havde håbet at slå rekorden sidste år, men vejret gjorde at mange ryttere valgte at blive hjemme. Det var derfor, vi med spænding, satte dette års billetter til salg i starten af januar. Billetterne blev revet væk og vi kunne melde udsolgt allerede efter 10 timer. Derfor er rekorden allerede i hus med 400 ryttere tilmeldt.

Inden start er Skive Cykle Klub vært ved kaffe i friskolens gymnastiksal. Her plejer humøret blandt deltagerne at være højt og alle glæder sig til dagens udfordringer. I gymnastiksalen er der også indskrivning og udlevering af brikker til elektronisk tidstagning.

Rytterne kommer ud på en 25 km lang rute, der byder på en varieret tur rundt i Furs afvekslende natur. På ruten skal rytterne op forbi Bette Jens Høj 3 gange og de skal derfor forcere knap 300 højdemeter. Inden start skal rytterne vælge om de vil kører ruten en eller to gange, så de sejeste kommer til at køre 50 km og 600 højdemeter, hvilket kræver en rigtig god kondition af deltagerne. De hurtigste bruger knap 2 timer på strabadserne og er derfor i mål lige omkring kl. 13. Da løbet er for alle, kan rytterne også vælge den mere venlige 25 km, hvor ruten køres en gang. Men ruten er den samme som for 50 km, så også på den korte distance skal rytterne være i god form, hvis de vil køre sammen med de hurtigste.

Løbsarrangørerne har i år valgt, at der skal være fokus på det sociale ved at køre mountainbike, derfor vil der ikke som tidligere år blive kåret en vinder. Her køres der udelukkende om æren og de rigtig mange lodtrækningspræmier blandt alle deltagerne.

Når rytterne kommer i mål står medlemmerne fra Skive Cykle Klub klar med grillede pølser og brød til alle deltagerne. Dette var sidste år en stor succes, selvom der var travlt ved grillen.

Skive Cykle Klub håber, at alle Furboerne vil tage rigtig godt imod rytterne den 07. april. I skal alle være velkomne til at komme til friskolen for at overvære starten kl. 1100 af løbet eller klappe rytterne rundt på ruten. Anton Simonsen plejer at dukke op som fotograf til vores event, hvilket vi er meget taknemmelige for og håber gentager sig i år.

Vi glæder os til en dejlig søndag på Fur og håber på godt vejr.

Vh Skive Cykle Klub

Senest ændretOnsdag, 03 april 2019 10:24
Til toppen