Menu

Fur Strand Hotel får forpagter

  • Skrevet af 

Grethe Kragelund overtager fra 1. september driften af Fur Strand Hotel. Hun var for fire år siden med til at genåbne det ny renoverede hotel og kommer efter et fravær på 10 måneder til selv at stå for driften. FurNyt har besøgt Strand Hotellet

Grethe Kragelund overtager fra 1. september driften af Fur Strand Hotel. Hun var for fire år siden med til at genåbne det ny renoverede hotel og kommer efter et fravær på 10 måneder til selv at stå for driften. FurNyt har besøgt Strand Hotellet.

Klokken er halv ti om formiddagen og FurNyts udsendte træder ind i restauranten på Fur Strand Hotel. Han skal møde Grethe Kragelund, der dagen forinden er tiltrådt som daglig leder af stedet, og om føje tid, når de sidste formaliteter er faldet på plads, overtager hotellet i forpagtning. Hun står ved skænken og er netop ved at indtaste beskeder til hotellets hjemmeside. Det giver den udsendte lejlighed til at nyde udsigten og tænke på dengang, da der ud for hotellet på fjorden  lagde skibe for anker og lodsede varer til Henriksens Skibsproviantering, som huset hed for mere end 100 år siden. 

Så lyder de forjættende ord: ”Kan du drikke en kop kaffe?” og få  sekunder senere sidder undertegnede bænket over for Grethe ved et af bordene.

Grethe fortæller, at hun var med fra starten i 2004, da Mette og David efter en ombygning genåbnede hotellet, der tidligere hed Fuurbo. Ingen af de tre kendte til branchen, så mange ting skulle læres, så man undgik at gøre tingene to gange.

Efter at have stået for køkkenet i tre år var Grethe i ti måneder inde at vende hos ”Konen og Kokken” i Skive, men da David og Mette besluttede at rejse til Paris, hvor han arbejder, vendte Grethe tilbage og bliver i nærmeste fremtid forpagter af stedet.
”Hvad er det, som trækker ved at drive restaurant?”
”Det er en hård branche” – siger Grethe, og fortsætter – ”det er nok det, at der er fuld knald på, hvor det hele går op i en højere enhed”. Den  oplevelse fandt hun ikke på det daglige rutinejob, hvor hun præcis vidste, hvad hun skulle lave hvornår.
Hvis ellers alt går efter planen, så skal hele hotellet ombygges, så der bliver syv ferielejligheder. Restauranten skal bibeholdes stort set, som den er og Grethe skal så fungere som en slags vicevært, der står for udlejning af lejligheder m.m.

I øjeblikket planlægger hun en buffet sidst på måneden. Musikken skal lige falde på plads, inden de nærmere detaljer bliver offentliggjort. Derud over har hun frokost åbent i weekenden i september, mens ”a la carte” bliver ved til sidst i oktober. Men dermed har Grethe ikke tænkt sig at gå i hi. Hele vinteren  er der åbent både for mad ud af huset og mad inde i huset, så de, der skulle ønske at holde en fest i lokalerne på Fur Strand Hotel, kan få dette opfyldt.

04.09.2008
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Til toppen