Menu

Traditioner

  • Skrevet af 
Traditioner

Igen i år, var der masser af mennesker der tog øen rundt den 1. søndag i advent.

Over 20 virksomheder havde lavet flotte julestuer og bød indenfor. Hvor er det en god tradition, hvert årsmøder man gamle venner der er hjemme til Jul på Fur, bliver opdateret om hvordan det går med dem, det er en god dag, der slutter af med brandbil, juletræ og ikke mindst glade børn, der synger glade julesange.

Rundt omkring på øen, kan man gense alle de mange engle, der lyser op i december, endnu en dejlig tradition.

Hvor er det skønt at kunstrene på Fur, hvert år først finder fiskene frem fra gemmerne og dernæst englene, måske er der nye engle, men ellers genkender vi jo dem, vi har mødt før.

For mange år siden, før Jul på Fur, var der også traditioner.

Når butikkerne lukkede kl.12, lørdagen før 1.søndag i advent , ja så gik købmændene og uddeleren igang med at pynte vinduer.
De fleste steder blev vinduerne blændet med brunt papir, så vi ikke kunne smugkigge.

Når det så blev søndag, travede vi øen rundt for at kigge vinduer, det var så spændende.

Vi startede ved Erik Dalsgaard, fortsatte til Spanggaard, Jørgen Andersen, Poul Andersen, Elektrikeren, Brugsen osv, der var også mange forretninger på Fur dengang.

Butikkerne havde naturligvis lukket, det var jo søndag, men den spænding der var hos børnene, var stor selv om vi ikke kunne købe noget.

Ja, nogle traditioner er vær at bevare, så tak til dem der laver et kæmpe arbejde, for at give os andre en god oplevelse i december.

Hvis der er nogle der ligger inde med billeder fra dengang, så send dem til Furnyt.

Senest ændretSøndag, 09 December 2018 11:54
Til toppen