Menu

Middag fra baghaven

  • Skrevet af 
Middag fra baghaven

I weekenden havde vi besøg af tre venner. Heraf var der en biolog samt en naturfagslærer. Vi havde ét formål med lørdagen; at finde et fossil, som sidstnævnte kunne imponere sine gymnasieelever med. Efter et par timer i molergraven var succesen i hus - og forsamlingen trætte.

Hjemvendt igen blev der daset i varmen fra brændeovnen, men der gik ikke mange minutter før vores altid rastløse biolog-ven havde listet sig ud af stuen, skruet sig ned i et par waders og var på ud i vandet med greb i den ene hånd og spand i den anden. Efter et kvarters tid var høsten i hus. En stor spand med blåmuslinger og en sidegevinst på en håndfuld østers.

Åh, al den besvær med rengøring af muslingeskallerne, er der måske nogle der tænker. I den forbindelse et lille tip: Den allerhurtigste og nemmeste måde at rense skallerne på opnår du med en boremaskine og en dertil beregnet toiletbørste. Ned i spanden, røre røre og voila.

Sikke et privilegium at bo op ad sådan et skattekammer. Vi siger det tit til hinanden, men vi mærker det virkelig, når den rastløse biolog kommer til øen.

Nanna Johannesen

Til toppen