Menu

Fur Bådelaug får støtte til indkøb af nye robåde

Fur Bådelaug får støtte til indkøb af nye robåde

Fur Bådelaug har fået 300.000 kr fra Nordea-fonden til indkøb af to to-mands inriggere med styrmand og en to-mands Costal. De nye glasfiberbåde skal afløse nogle af de gamle, klinkbyggede træbåde, som er vanskelige at vedligeholde. De er over 60 år gamle og overtaget fra andre roklubber.   

Det har længe været en drøm at anskaffe helt nye glasfiberbåde, men de er meget dyre. Med 300.000 kroner i støtte fra Nordea-fondens kystpulje kan Fur Bådelaug få råd til indkøbe bådene. De skal bestilles meget snart, så de kan være klar til standerhejsning i 2019.

Formand for Fur Bådelaug Tove Heidemann glæder sig især til at se den nye Costal på vandet: "Det er en mellemting mellem en in-rigger og en out-rigger og skulle være meget hurtig. Vi tror den vil være med til at tiltrække yngre mennesker til rosporten"

Fur Bådelaug har modtaget 300.000 kroner i støtte fra Nordea-fondens kystpulje på
50 mio. kr., der uddeles til projekter, som skaber aktivitet og styrker fællesskabet langs landets kyster.

”Kysten er klar, og vi er glade for, at Fur Bådelaug vil være med til at skabe nye stærke fællesskaber i Limfjorden omkring Fur,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Kystpuljen havde ansøgningsfrist 10. juli 2018, og i alt forventes cirka 100 aktivitetsskabende projekter fra hele landet at få støtte fra Nordea-fondens kystpulje.

Til toppen