Menu

Ændringer i bustider i Nordsalling og på Fur

Fra Jens Ejnar Dahl Pedersen har FurNyt modtaget et indlæg om den forestående ændring af bustrafikken på Fur

Fra Jens Ejnar Dahl Pedersen har FurNyt modtaget et indlæg om den forestående ændring af bustrafikken på Fur:   
Midttrafik har et slogan der hedder "Verdens Redder Nu", der er opsat i alle busser. Måske skulle Midttrafik koncentrere sig om at redde lokalsamfundet først!!

På rute 42 : Fur - Skive er der lagt nye køreplaner ud til høring på Internettet, men der er ikke kommet noget i de lokale aviser, det ser jeg som et stort problem, at folk selv skal finde ud af,  at Midttrafik er ved at lave en stor serviceforringelse for befolkningen i yderområderne.

På Fur bliver vi kun betjent med 1 afgang om dagen kl 06.25, der kører rundt på øen, ellers er det Teletaxa man skal bestille 2 timer før, Hvad med betalingen, kan man købe billet til hele rejsen, bruge klippekort og månedskort i Teletaxa uden merbetaling?
Fra Branden er tiderne ændret på nogle afgange , så bussen kører når færgen sejler fra Fur, det vil sige at det bliver 10 minutters ventetid på Branden inden bussen kommer, mon man fra Midttrafik har prøvet at stå på Branden på en blæsende vinterdag? Vi har mange skolebørn, der bruger bussen hver dag , så man må gå ud fra at Midttrafik opsætter en stor busskur ved færgen.

Aftenbusserne bliver benyttet i dag af børn og unge som skal til fritidsaktiviteter, såsom sport, biograf, ungdomsklub og ungdomsskole, disse aktivitetstilbud bliver i større omfang lagt i Skive, disse aftenbusser bliver i den nye køreplan erstattet af Teletaxa, som skal bestilles 2 timer før, her kan jeg godt se et stort problem for børnene skal da helst være færdige med deres lektier inden de skal af sted til ungdomsklub, med den nye køreplan skal de unge allerede kl 16.00 kunne vurdere om de kan nå at blive færdige til at komme af sted kl 18.00. 

Kørsel i Weekenderne er også et problem, da Midttrafik åbenbart ikke er klar over at forretningerne i Skive åbner kl 9.00 eller 9.30 om lørdagen, men folk fra Nordsalling og Fur kan først være i Skive kl 9.50, hvis man vil bruge Midttrafik, da første afgang er kl 9.10 fra Branden, derimod kan man godt komme til Skive og hente morgenbrød om søndagen, der kører bussen allerede kl 8.10 fra Branden.
Aftenbusserne i Nordsalling og på Fur i weekenden er også skåret væk, så det med at man skal benytte de kollektive trafiktilbud kan man godt se bort fra hvis man bor i Nordsalling eller på Fur, for det kan ikke lade sig gøre. 

Jeg vil gerne opfordre til at de der sidder og laver sådan en gang makværk, tog sig tid til at komme ud i yderområderne og hørte på brugerne i stedet for at gemme høringerne på Internettet og håbe på ingen ser dem inden det er for sent at klage.
Jeg håber at alle der ønsker at bevare det kollektive trafik i yderområderne, hurtigst muligt vil gå ind på WWW.MIDTTRAFIK.DK , og give deres mening til kende(høringen afsluttes d.31. januar),ellers kan jeg ikke se,vi kan få ret meget udvikling i yderområderne, for står det til Midttrafik i forhold til de nye køreplaner ser jeg kun afvikling.

MVH

Jens Ejnar Dahl Pedersen
Bjerregårds Bakke 35 
7884 Fur

Senest ændretSøndag, 24 januar 2010 20:46
Til toppen