Notice: Use of undefined constant K2_BUILD_ID - assumed 'K2_BUILD_ID' in /var/www/furnyt.dk/public_html/administrator/components/com_k2/helpers/html.php on line 350
Stor kunstudstilling og efterfølgende koncert på Fur
Menu

Stor kunstudstilling og efterfølgende koncert på Fur

Stor kunstudstilling og efterfølgende koncert på Fur

Igen i år vil Furkunst.dk afholde stor og alsidig sommerudstilling i Fur Forsamlingshus og også i år med kendt kunstnernavn som gæsteudstiller.

Med fernisering søndag d. 15. juli kl. 14, slår kunstforeningen Furkunst.dk traditionen tro dørene op til den årlige sommerudstilling.
Udstillingen er en præsentationsudstilling, hvor kunstnere, der er medlem af furkunst.dk, kan vise, hvad de står for. Det er altså en appetitvækker, hvor publikum kan få et indtryk af, hvad den enkelte kunstner har at byde på. Meningen er så, at publikum efterfølgende kan besøge den/de kunstnere rundt på øen, som man synes er interessant. Det er nemlig en betingelse for at deltage på udstillingen, at ens arbejder i hele perioden kan ses andre steder på Fur. Der vil deltage ca. 30 kunstnere med en meget bred vifte af værker inden for snart sagt alle grene af kunsthåndværk og skulptur og billedkunst.
Udstillingen er populær: Den har i mange  år haft et besøgstal på omkring 1100 mennesker. Alene til ferniseringen plejer der at komme omkring 250 mennesker.

Der vil ved ferniseringen være amerikansk lotteri med præmier i form af mindre værker, som de deltagende kunstnere har doneret, lige som erhvervslivet på Fur støtter udstillingen med fine præmier. På grund af de mange gode præmier plejer det amerikanske lotteri at være meget populært og lodderne revet væk på nærmest ingen tid.
Furkunst.dk beværter traditionen tro gæsterne ved ferniseringen med lidt vin/vand og snacks.


Landskendt kunstner deltager

Som det er blevet en tradition har Furkunst.dk også i år inviteret en kendt kunstner, som ikke er medlem af Furkunst.dk, til at udstille sammen med foreningens medlemmer.
Invitationen er givet til musikeren Peter Viskinde, som de fleste nok mest kender som et stort navn indenfor rock/pop, som medlem af Malurt, Big fat Snake og i de sidste år som en meget rost solist. Men udover at være en særdeles dygtig guitarist og sangskriver er Peter Viskinde altså også en særdeles anerkendt kunstmaler, som – ligesom det gælder i hans musik – med sine udtryksfulde billeder har noget på hjerte. Peter Viskinde vil sikkert give et nummer eller to ved ferniseringen, så publikum ved ferniseringen vil få en oplevelse ud over det sædvanlige ikke bare for øjnene men også for ørerne.

Stemningsfuld aftenkoncert

Senere på dagen, nemlig kl. 19, fortsættes med endnu en tradition i forlængelse af sommerudstillingens åbning, i det Peter Viskinde da giver koncert i Fur Kirke.
Koncerterne rummer Viskinde sange fra før og nu, "Savner en som dig”, “No Peace Like In Heaven”, “Hele vejen hjem” og mange flere. De intime rammer gi'r en sjælden mulighed for publikum til at komme tæt på sangene og historierne bag, og sløret løftes for de kreative processer og Viskindes liv, som tekstforfatter, maler, komponist og ikke mindst igangsætter i musikkens og maleriets verden.
Billetter til koncerten kan forud-reserveres via Peter Viskindes egen hjemmeside eller på mailadressen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., ligesom man også bare kan møde op i Fur Kirke i god tid før koncertens start.

Der er således lagt op til en både hyggelig og spændende dag med først fernisering og en interessant og alsidig udstilling med appeal til et bredt publikum og efterfølgende med mulighed for en dejlig sommeraftenskoncert.

Furkunst.dk glæder sig derfor til at byde rigtigt mange mennesker velkommen til den populære sommerudstilling, som efter ferniseringen er åben alle dage i perioden d. 16. juli til d. 3. august, alle dage kl. 13 – 17.

Alle er velkomne og der er naturligvis ingen entre.


Til toppen