Menu

Culturen udstiller keramik og pileflet i uge 28

Culturen udstiller keramik og pileflet i uge 28

Her kan man møde Tove Strømholt Madsen, som er godt kendt på og med Fur, hvor hun og hendes mand har haft sommerhus nu i seksten år.

Fra og med d. 9. juli til og med d. 15. juli  udstiller Tove Strømholt Madsen sin brugskunst i den tidligere bagerforretning på Fur. Nu kaldet ”culturen”

Tove Strømholt Madsen kommer fra Sorring i det midtjyske søhøjland.
I Sorring har man Sorring Lervarefabrik, som gennem generationer har leveret ler til kunstnere og skoler. Som en kuriositet kan nævnes, at Asger Jorn lavede sine lerarbejder i Sorring, med teknisk hjælp fra Hartmann og Tut, som ejerparret hed den gang.

Tove er medlem af keramikgruppen KRUKKERNE, som består af ni kvinder, der jævnligt mødes om " leret" i det tidligere pottemagerværksted på lervarefabrikken, hvor de også har galleri sammen.
Desuden har Tove også værksted hjemme, hvor hun bor privat.

Tove arbejder med stentøjsler, porcelænsler og papirler, som mest bliver til ting, der er brugbare, såsom fade, skåle og tallerkner. Der bliver ofte brugt aske fra Furs nordkyst i de glasurer Tove arbejder med.

Ind i mellem bliver der lavet ting til haven, f.eks. puder og bænke.

Endnu nogle materialer er kommet til i forbindelse med Toves kreative arbejder: pil og bark. Og så bliver der flettet kurve og tasker i pil og bark.


Til toppen