Menu

Sommerudstilling i Karolines Hus​

Sommerudstilling i Karolines Hus​

Så er alting klar til sommerudstillingen fra lørdag d. 30. juni kl. 14 til og med søndag d. 12. august kl. 17.

Vi præsenterer tre meget anerkendte kunstnere:

keramiker Gerd Baarstrøm med rakubrændte skulpturer og relieffer.
billedhugger Henrik Voldmester med bronzeskulpturer
Musikeren og billedkunstneren Kaare Norge

Keramiker Gerd BaarstrømFossile fantasier er temaet for de rakubrændte skulpturer og relieffer, der kan ses på sommerudstillingen i Karolines Hus på Fur.

Stumper af moler og stenarter samlet på Fur indgår i reliefferne, der er en form for skitser til fremtidige fossiler. Sten og ler danner tilsammen en fantasifortælling om, hvordan dyr og fugle og fisk måske ville se ud om milliarder af år, hvis hele historien gentog sig og man i klinter, på marker i vandet og i sandet fandt aftryk af fortidens skabninger.

Reliefferne er skitser til de skulpturer, der også kan ses på udstillingen.

 


Billedhugger Henrik Voldmester  

Om sit arbejde siger han selv:

”Der findes mange forskellige slags kunstnere. Nogle har en meget filosofisk tilgang til det at frembringe kunstværker, men selv er jeg som billedhugger en ”tingfremstiller”, der har valgt at forholde mig lidt naivt til den kunstneriske proces.

Som den slags billedhugger jeg er, skal man være en habil håndværker, som kender sine værktøjer til bunds så mejsler, hamre, knive, og hvad jeg ellers har brugt af værktøjer, bliver til tankens forlængelse, så det man tænker, sker næsten af sig selv, fordi hånden automatisk tager fat i det rigtige værktøj og udfører det, man havde i tankerne.

Når jeg siger, at jeg arbejder med en skulptur passer det faktisk ikke. Jeg leger! Jeg fabulere og digter historier, mens skulpturen vokser frem og bliver mere og mere tydelig og får personlighed, ”snakker” jeg med den for at finde ud af hvem og hvad den er, så hvis jeg ikke kan få en meningsfuld samtale med den, har den ikke liv, og så må jeg opgive den.

I den kreative proces forsøger jeg at bibeholde skitsens friskhed i den færdige skulptur, så jeg foretrækker at udtrykket står med en rå forarbejdning og en levende overflade frem for at skulpturen bliver for ”pæn” og ”parfumeret”.

Jeg tror ikke, at jeg ændre verden med mine arbejder, men jeg håber, at mine skulpturer er med til at sprede lidt glæde og positivisme omkring sig.”Musiker og billedkunstner ​Kaare Norge​Kaare Norge behøver ingen præsentation som klassisk guitarist og komponist, men det er ikke alle der ved endnu, at han sideløbende med sin musikalske karriere også er en engageret billedkunstner. Kaare Norge har dyrket maleriet i de sidste 20 År.

Siden Kaare Norges fokus og passion omkring maleriet opstod , har han vist, at han besidder lige de egenskaber, som er med til at skabe en dygtig kunstner. Han er nærværende, nysgerrig,  iagttagende og formår at få oprigtighed ind i sine landskabsmalerier.

Det storslåede naturalistiske scenarie som er Kaare Norge inspirationskilde, efterlader et dybt indtryk, som indbyder til nærmere bekendtskab.

Med sin udprægede musiske sans kan man sige, at Kaare Norge komponerer sig vej gennem landskabet og skaber nærvær på en beundringsværdig og rammende måde.

Det er udelukkende oliemalerier, og teknikken er med spartel som giver denne lidt rustikke struktur i hans arbejder.

Kaare Norge lader sig inspirere af årstiderne og de konstant skiftende lysforhold, hvilke han indarbejder i sine værker. Farveholdningen er nærmest sydlandsk og er primært præget af de rene, varme og temperamentsfulde komplementere farvetoner. Forståelsen for komposition og farvernes indbyrdes forhold, skaber en fuldendthed  som efterlader beskueren i et svævende og intens øjeblik.Til toppen