Menu

Rejsebrev: Læs her om Jeannes spændende praktik i Bergen

  • Skrevet af 
Rejsebrev: Læs her om Jeannes spændende praktik i Bergen

Endnu et rejsebrev fra en af Furs unge legatmodtager af Fur Uddannelseslegat. Jeanne har taget den sidste praktik som pædagogstuderende Norge, støttet af Fur Uddannelsesfond.

Hej Alle 

Jeg læser til pædagog på Via University college i Viborg, min specialisering er dagtilbud, hvor jeg skal arbejde med børn i alderen 0-6år.
I forbindelse med min uddannelse, skal jeg i 4 praktikker, en praktik på 7 uger og to på seks måneder, og den sidste er en kort praktik i forbindelse med mit bachelorprojekt.

I min tredje praktik valgte jeg at tage til Bergen, Norge.

Jeg kom til Bergen den 31. Maj 2017 og skulle være her i seks måneder. Da jeg ankom til Bergen blev jeg hentet af min veninde og medstuderende Lisa, som er født og opvokset i Bergen, men læser til pædagog i Danmark på samme hold som mig, og som også skulle i “udlandspraktik” i Bergen. Jeg overnattede hos hende og hendes familie, indtil jeg kunne få nøglen til den lejlighed, jeg skulle bo i.

Nu vil jeg fortælle lidt om Bergen.

Bergen er omgivet af syv bjerge/fjelde og ligger samtidig ud til kysten, der er meget skøn natur i Bergen. I Bergen finder man både byliv, hav, skov, masser af super flotte fjelde, en helt igennem fantastisk natur.
Bergen er også en af verdens mest regnfulde byer, da der regner ca. 300 dage om året, derfor er det vigtig med, regntøj, gummistøvler, eller regntætte sko, og selvfølgelig en paraply. Man vender sig dog hurtig til, at det regner meget, og med den helt fantastiske natur, der er at udforske i Bergen glemmer man dog hurtig regnen.

Børnehaven

Norlandia Capella barnehage, som er en del af Norlandia Barnehagene, er en international aktør med børnehaver i Norden og Holland.

Capella barnehage er optaget af den kvalitet, der opstår i hverdagen! Skabt af personalet og oplevet af børnene.

Barnets bedste er i centrum for alt udvikling! Det der kendetegner  Capella er, at det er en international børnehave, hvor alder, sprog og kulturelle forskelligheder er en del af dagligdagen, hos såvel personale, børn og forældre. I børnehaven har 48% af børnene en anden nationalitet end norsk.

I børnehaven er der 3 afdelinger, en småbørnsafdeling(vuggestue) og to storbørns afdeling ( børnehave).

Jeg var på småbørnsafdelingen  i min tredje praktik ,hvor jeg skulle arbejde med, samarbejde og udvikling, som retter sig mod systematisk og viden baseret refleksion over og bidrag til udvikling og innovation i pædagogisk praksis, som studerende skulle jeg målrettet kunne tilrettelægge, gennemføre, dokumentere og evaluere aktiviteter og læreprocesser, der støtter barnets trivsel, læring, dannelse og udvikling. I den forbindelse skulle jeg på et fagligt grundlag kunne udfordre eksisterende praksis, afsøge og vurdere alternative muligheder og bidrage til udvikling af pædagogisk praksis.

I området omkring Capella er der en flot natur, med gode muligheder for tur i skoven, som udfordrer børnene motorisk og her er der også mulighed for at finde hindbær og blåbær i skoven til smagning, hvilket er til stor glæde for børnene.

Capella ligger tæt på bybanen så der er også mulighed for tage en tur med den, som kan gå både ind til Bergen centrum og ud til lufthavnen på Flesland og se på flyvemaskiner og helikoptere.

I min udlandspraktik i Capella var der stor mulighed for at gennemfører aktiviteter, lave observationer og komme i mål med sine videns- og færdighedsmål, da jeg ikke var en del af normeringen, og der er flere pædagoger og medhjælper på en afdeling end der er i Danmark, men selv om jeg ikke var en del af normeringen, indgik jeg som en del af personalegruppen i dagligdagen både i forhold til børn, forældre og møder der foregår i børnehaven.

Personalet i Capella er meget sociale og der er en del festlige og sjove sammenkomster, uden for arbejdstiden. Der blev bla. holdt sommerfest, oktoberfest og så var vi på blåtur.  BlåTur er en tur som personalet tager på, der er nedsat et festudvalg, som planlægger hele turen, resten af personalet ved ikke hvad der skal ske, der kommer i løbet af de sidste to uger op til nogle hint om hvad man skal pakke og hvad der muligvis kunne ske. Da jeg var i praktik hos Capella var vi ude og sove i lavo og lave nogle forskellige aktiviteter både fagligt og praktisk, vi var ca. en time uden for Bergen, på Herdla ved et event sted der hedder Gone Paddling AS. Her prøve vi via-ferrata, som går ud på at klatrer på siden af bjerget langs fjorden, i løbet af turen skulle vi over et net som hang tværs over vandet, en hængebro og flere zip-lines. Det var en fantastisk opleves, men også hård og udfordrende.

Jeg havde et helt fantastisk ophold i Bergen. Jeg valgt at forlænge mit ophold i Bergen, hvor jeg nu bor, her skal jeg skrive min Bachelor og i min 4.praktik som er en observationspraktik, hvor jeg skal samle viden til min bachelor.

 
Senest ændretMandag, 09 April 2018 19:48
Til toppen