Menu

Fur rundt på MTB 2018

  • Skrevet af 
Fur rundt på MTB 2018

Skive Cykle Klub afholder igen i år Fur Rundt på MTB på den skønneste ø i Limfjorden. Løbet afholdes søndag den 11. marts 2018 med start klokken 11:00 for 50 km og 11:15 for 25 km fra Fur Friskole. Skive Cykle Klub har i mange år afholdt dette løb, men de seneste 3 år har løbet gennemgået en fantastisk udvikling, hvor vi er gået fra cirka 50 ryttere til rekord i 2017 med 321 ryttere. En rekord vi håber at tangere her i 2018, hvor der allerede er mere end 200 forhåndstilmeldte ryttere.

Inden start er Skive Cykle Klub vært ved kaffe i friskolens gymnastiksal. Her plejer humøret blandt deltagerne at være højt og alle glæder sig til dagens udfordringer. I gymnastiksalen er der også indskrivning og eftertilmeldinger, hvis løbet ikke er udsolgt. Vi har nemlig lavet et max deltagerantal på 400 ryttere.

Rytterne kommer ud på en 25 km lang rute, der byder på en varieret tur rundt i Furs afvekslende natur. På ruten skal rytterne op forbi Bette Jens Høj 3 gange og de skal derfor forcere knap 300 højdemeter. Inden start skal rytterne vælge om de vil kører ruten en eller to gange, så de sejeste kommer til at køre 50 km og 600 højdemeter, hvilket kræver en rigtig god kondition af deltagerne. De hurtigste bruger knap 2 timer på strabadserne og er derfor i mål lige omkring kl. 13. Da løbet er for alle, kan rytterne også vælge den mere venlige 25 km, hvor ruten køres en gang. Men ruten er den samme som for 50 km, så også på den korte distance skal rytterne være i god form, hvis de vil køre sammen med de hurtigste.

Løbsarrangørerne har i år valgt, at der skal være fokus på det sociale ved at køre mountainbike, derfor vil der ikke som tidligere år blive kåret en vinder blandt de voksne. Her køres der om æren og de rigtig mange lodtrækningspræmier blandt alle forhåndstilmeldte.

Når rytterne kommer i mål står medlemmerne fra Skive Cykle Klub klar med grillede pølser og brød til alle deltagerne. Dette var sidste år en stor succes, selvom der var travlt ved grillen.

Skive Cykle Klub håber, at alle Furboerne vil tage rigtig godt imod rytterne den 11. marts. I skal alle være velkomne til at komme til friskolen for at overvære starten kl. 1100 af løbet eller klappe rytterne rundt på ruten. Anton Simonsen plejer at dukke op som fotograf til vores event, hvilket vi er meget taknemmelige for og håber gentager sig i år.

Til sidst vil Skive Cykle Klub gerne takke Fur Udviklingsråd og John Brinch Bertelsen, for en kæmpe hjælp i forbindelse med at søge kommunen og private lodsejere om tilladelse til at afholde løbet. Uden jeres hjælp var der ikke blevet et Fur rundt på MTB i 2018.

Vi glæder os til en dejlig søndag på Fur og håber på godt vejr.

Vh Skive Cykle Klub


Til toppen