Menu

Telekørsel afløser busser på Fur

  • Skrevet af 

Midttrafik planlægger køreplanskifte pr. 27. juni 2010, der betyder, at kun den tidlige morgenbus fortsat kører rundt på Fur. De andre afgangen på Fur erstattes af telekørsel. FurNyt har talt med Søren Østerbæk, der driver Fur Taxi. Han håber ordningen kan redde taxi-kørsel på Fur

Midttrafik planlægger køreplanskifte pr. 27. juni 2010, der betyder, at kun den tidlige morgenbus fortsat kører rundt på Fur. De andre afgangen på Fur erstattes af telekørsel. FurNyt har talt med Søren Østerbæk, der driver Fur Taxi. Han håber ordningen kan redde taxi-kørsel på Fur.

Midttrafik har netop sendt de nye køreplaner, der træder i kraft den 27. juni, i høring.

Rute 42 Skive- Breum-Fur omdøbes til  rute 420. Den største ændring er dog, at  kun den tidlige morgenbus (6.35 fra Stenøre –Debel – Hvirp - Stenøre) bibeholdes, mens de øvrige afgange på Fur erstattes af telekørsel. Det betyder, at man skal ringe mindst to timer før afgang og bestille kørsel ved midttrafik. Man vil så blive afhentet i Taxi på sin bopæl og kørt til færgen og stige på bussen på Branden. Kommer man til Branden og busen plejer at køre Fur rundt, så gælder det samme: ring to timer før ankomst til Midttrafik, og en vogn vil vente ved ankomsten til Stenøre. Prisen for en tur i teletaxa er almindelig zonetakst for voksne. Dog ydes der ikke rabat til børn og pensionister.

Planen er sendt til høring og indtil den 31. januar kan man afgive høringssvar.

Det kan ske på http://www.midttrafik.dk/

Søren Østerbæk, Fur Taxi, fortæller, at han er blevet kontaktet af Midttrafik og at han meget håber, at ordningen bliver til noget. Ellers er det snart slut med Taxi-kørsel på Fur, siger han.

-  Sker der ikke noget, så sælger jeg huset og flytter til Skive her til sommer. Der er i øjeblikket for lidt at køre med på Fur, siger han.

Køreplanen for 420 - gyldig fra 27.06 til 25.06.2011 - kan hentes ved at klikke HER.

 

18.01.2010
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Senest ændretMandag, 20 september 2010 16:03
Til toppen