Menu

Bogudgivelse på Fur Museum

Bogudgivelse på Fur Museum

Mandag den 2. oktober var Fur Museum rammen for en bogudgivelse. Forfatteren til bogen: ”Barnestjernen fra Bryggen” hedder Jan Priiskorn Schmidt. Et navn der i dag sikkert ikke siger ret mange noget. Men engang var det anderledes. Da kendte alle biografgængere hans navn. Han var nemlig barnestjerne og nåede at medvirke i 24 film inden han som 21 årig trak sig tilbage fra offentligheden.

Men hvad har det så med Fur at gøre? Jo, i 1962 medvirkede han i filmen ”Venus fra Vestø”, der delvis er optaget på Fur. Og her 55 år senere har han sammen med John Bertelsen fra Fur Museum været rundt og gense de steder, hvor filmen blev optaget. Blandt andet Gammelgård og Langstedhuller.

I forbindelse med optagelserne var der brug for en del statister. Verner Jensen var en af dem. Han spillede tysk soldat. Han husker, at de fik 25 kr. om dagen for at være med.

I den time receptionen varede benyttede dukkede mange op for at få et signeret eksemplar af bogen.

For Jan Priiskorn Schmidt blev tiden i filmverdenen en blandet fornøjelse. Som 21 årig vendte han det hele ryggen og efter et turbulent liv endte han med at blive ortopædisk skomagermester.

Om dette omskiftelige liv har han nu skrevet sin selvbiografi.


Til toppen