Menu

Fur Museum - Efterårsferie aktiviteter for hele familien

Fur Museum - Efterårsferie aktiviteter for hele familien

Mandag den 16. til fredag den 20. oktober kl. 10-17

Alle hverdage i efterårsferien er der aktiviteter for hele familien på Fur Museum.

Kl. 11 - Geologisk rundvisning

Kom og hør historierne bag den enestående samling. På rundvisningen vil én af museets geologer tage jer med rundt i udstillingen for at fortælle de fascinerende historier bag mange af de udstillede genstande.
Siden slutningen af den sidste istid har der boet mennesker på Limfjordsøen Fur, men længe før den tid - for 55 mill. år siden - blev det sjældne jordlag moler dannet. På denne rundvisning vil man komme til at høre om landskaberne og de geologiske forhold på øen og om museets enestående samling af 55 mill. år gamle forsteninger fra moleret, der bl.a. rummer fisk, fugle, skildpadder, insekter, træer, planter og meget andet.

Kl. 12 - Vulkandemonstration

Vi vil få vulkanen i museets stenpark til at gå i udbrud og fortælle om de på én gang fascinerende men også farlige vulkaner. Med afsæt i vulkandemonstrationen fortælles der om, hvordan molerets mange vulkanske askelag blev dannet, og hvor asken er kommet fra. Vi vil også komme ind på de kolossale kræfter, der findes nede i jorden, og hvordan de bl.a. kan være med til at påvirke klimaet.

Rundvisning og vulkandemonstration er for både børn og voksne.
Deltagelse er gratis, når der først er betalt entré til museet.

Foto: Vulkanudbrud i stenparken

Til toppen