Menu

Hvad vil det sige at være grundtvigsk i nutiden ?

  • Skrevet af 

Torsdag den 25. september klokken 19.00 på Regitzesminde holder Skolelisten opstillingsmøde for kandidater til det forestående menighedsrådsvalg. I den anledning indbyder Skolelisten til foredrag med tidligere efterskoleforstander Thorkild Sohn fra Husby. Han taler over emnet: ”Hvad vil det sige at være grundtvigsk i nutiden ?”

Torsdag den 25. september klokken 19.00 på Regitzesminde holder Skolelisten opstillingsmøde for kandidater til det forestående menighedsrådsvalg. I den anledning indbyder Skolelisten til foredrag med tidligere efterskoleforstander Thorkild Sohn fra Husby. Han taler over emnet: ”Hvad vil det sige at være grundtvigsk i nutiden?”. 

For nylig udgav Thorkild Sohn en ”Katekismus for unge”.  Det er ikke nogen lærebog, men en bog som de unge selv skal finde på bohandlerens hylde, siger han i et interviews med Kristeligt Dagblad og fortsætter:
”Alene af den grund er det lidt af et håbløst projekt”, konkluderer den tidligere efterskoleforstander, som samtidig håber, at hans katekismus alligevel vil begynde at brede sig lige så stille blandt de unge.
” – Men sælger den ikke, så fred være med det, konkluderer han sindsroligt.
Der skal mere til at ryste en mand fra Fur”.
 
Thorkild Sohn er nemlig født og opvokset på Fur som søn af gårdejer Svend Sohn,  der var borgmester for Sundsøre Kommune i perioden 1970-1978. Selv læste han til cand.jur. og blev senere efterskoleforstander på Husby Efterskole indtil sommeren 2006. Politik har været en anden mærkesag, i det han har været næstformand i Retsforbundet og med i Folkebevægelsen mod EU. Dertil kommer, at han har været medlem af det stedlige menighedsråd.
 
Skolelisten håber, at rigtig mange vil komme og høre dette foredrag og bagefter være med til at opstille kandidater til menighedsrådsvalget d. 11.11.

Til toppen