Menu

Meetings-festivallen gør en afstikker til Fur​

  • Skrevet af 
Meetings-festivallen gør en afstikker til Fur​

01 til 10. september sker der noget særligt på Fur.

Videoen “Tribute to an oare”, lavet af israeleren Yary Urval, vises i Fur Havnegalleri på Stenøre og på Fur Museum. På fur Museum kan man se åren, som historien handler om.
Videoen varer 7 minutter. Medvirkende er Stefan Frøkjær, og Troels Madsen med hunden Perle.
Mildred Fog og John Bertelsen hjalp bag kulisserne

MEETINGS er et video- og performanceprojekt, der finder sted i de 7 kommuner (Herning, Lemvig, Struer, Holstebro, Ringkøbing-Skjern, Ikast-Brande og Skive) omfattet af Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland i 2016-2019, med særligt fokus på området omkring Nissum Fjord.
I løbet af den 4-årige periode vil der blive produceret en række videoer og performances af internationale samtidskunstnere, som er inviteret på residences af kortere eller længere varighed i det midt- og vestjyske område for at producere nye værker for, om og med området, set med den udefra kommende kunstners blik.
 
Projektet vil være en manifestation og udvikling af områdets identitet gennem produktion og fremvisning af kunstværker skabt af kunstnere i samarbejde med befolkningen i lokalområdet. Videoer og performances vises på utraditionelle steder som lader, kirker, nedlagte huse, grusgrave etc. rundt i hele kulturregionen.
Projektet har 2 festivaler undervejs – 1.-10. september 2017 og 30. august - 8. september 2019 -, hvor bl.a. de producerede værker vises, og disse værker søges også efterfølgende udvekslet og vist andre steder.
    
Hvad sker der på MEETINGS-festivalen 1.-10. september 2017?
Til festivalen 1.-10. september 2017 vises følgende nye værker produceret specielt til MEETINGS på baggrund af kunstnernes arbejdsophold i Midt- og Vestjylland 2016 og 2017:
Fem videoværker i projektet TIME, SITE & LORE v/ Gigi Scaria (Indien), Bassem Yousri (Egypten), Sadik Kwaish Al Fraji (Irak/Holland), Yuval Yairi (Israel), Gunilla Josephson (Canada/Sverige). I TIME, SITE & LORE vises der under festivalen værker følgende steder: Frilandsmuseet Hjerl Hede, Struer Museum, Fur Museum, Lemvig Museum, Sdr. Lyngvig, Humlum, Oddesund Nord, Stenøre – Fur Havn og Rom.

Klik på dette link for at få mere at vide: http://www.et4u.dk/index.php?id=48
   
Der er gratis adgang til alle visninger under MEETINGS-festivalen (dog undtaget video-visningerne på museerne i TIME, SITE & LORE-projektet, hvortil der betales normal museumsentré), og der udgives et program og efterfølgende et katalog i både en trykt udgave og en web-udgave.

 

Til toppen