Menu

”OUTER ITEMS - INNER VISIONS”

”OUTER ITEMS - INNER VISIONS”

Galleri RAKLA på Fur viser sensommerudstilling med billeder af Lasse Højgaard

Lasse Højgaard som arbejder med fotokunst har sin første soloudstilling nogensinde ”hjemme” i sit eget galleri

Lasse Højgaard har udstillet mange steder før, men det har altid været i selskab med andre kunstnere på såvel censurerede som ucensurerede udstillinger. ”Det har længe været et ønske for mig, at vise mine billeder på en egentlig separatudstilling; og hvad var vel mere oplagt den første gang end at gøre det på det galleri, som jeg driver sammen med min kæreste ?”, spørger Lasse Højgaard. Sammen driver de to RAKLA, som både er en højt anerkendt butik med brugskunst, kunst, garn, unikadesign strik og vin igennem snart fire år samt et galleri med snart to år på bagen. Alt sammen med adresse på Fur.

Lasse Højgaard har arbejdet med fotokunst i en del år og har med tiden udviklet en stil, som er helt unik. Hans billeder tager alle afsæt i en livslang interesse i og fascination over altings sammenhæng, det store i det små: Universer i universer.
”Det forunderlige og fascinerende er lige foran os, vi behøves ikke at drage langt omkring eller langt ud, for at se hvor smukt kompleks og dog sammenhængende verden er. Selv om det helt sikkert også er spændende og givende at gøre ind imellem”, siger Lasse Højgaard. ”Derfor laver jeg mine billeder ud fra helt hverdagsagtige motiver, som jeg opsøger og efterfølgende afsøger mulighederne i rent kompositorisk. I den efterfølgende proces arbejder jeg med, at få nogle af de umiddelbart skjulte verdener og motiver, som gemmer sig i objekterne, til at træde frem, så jeg skaber et billede, der viser helt andre sider af ting, vi omgiver os med til hverdag, end vi normalt ser.”

”Mine billeder viser således med udgangspunkt i ting vi alle kender, noget vi alligevel aldrig har set før og på den måde håber jeg, at de både overrasker og vækker til refleksion. Hvor mine motiver er fundet, fortæller jeg aldrig, fordi det er uvæsentligt for oplevelsen af bilederne.”

Lasse Højgaard har hidtil arbejdet mest med at vise sine billeder på lærred, men på denne udstilling vil der næsten udelukkende være nye aldrig før viste billeder, som tilmed er printet på en speciel type papir, der har krævet en helt anden printproces end print til lærred. Processen er afprøvet og finpudset i tæt samarbejde med et trykkeri, som han fandt frem til kunne løse den krævende opgave.

Kunstanmelder ved bl.a. Jyllands Posten Tom Jørgensen siger: ” Lasse Højgaards fotografier bringer os helt tæt på det hverdagsagtige. Så tæt på, at det faktisk er umuligt helt præcist at afgøre, hvad det konkrete motiv forestiller. Og det er hele pointen: at finde det sanselige, overraskende, sublime og fascinerende i fænomener og objekter, vi har nær kontakt med, men som vi for det meste overser, fordi det “kun” er noget dagligdags. Som fotograf finder Lasse Højgaard den skønhed og mystik, der gemmer sig bag alt, stort og småt, naturligt og menneskeskabt, gammelt og nyt. Verden er forunderlig, synes han at sige. Forunderlig og smuk.”

Der er fernisering lørdag d. 19. august kl. 14-17 og udstillingen kan ses til og med søndag d. 24. september. RAKLA har åbent torsdag – søndag kl. 11-17.


Faktabox:
”Outer items – inner visions” – fotos af Lasse Højgaard
RAKLA, Stisagervej 31, Fur – 19. august-24.september – torsdag-søndag kl. 11 - 17


 

Senest ændretFredag, 18 august 2017 15:52
Til toppen