Menu

Karolines Hus præsenterer august måneds kunstner​

  • Skrevet af 
Karolines Hus præsenterer august måneds kunstner​

Kurt Heegaard Jakobsen ​(f. 1940) ​ er kendt af mange som en farverig ildsjæl i Silkeborgs kulturliv, især som aktiv musiker i Bourbon Street Jazzband, men også som en maler der tør eksperimentere med perspektivet i sine malerier. Han anvender ofte fugleperspektivet, som giver ham mulighed for at frigøre sig fra det, vi normalt ser.

Kurt Heegaard Jakobsen har fundet og dyrker sin egen penselskrift. Når man først har lært denne karakteristiske skrift at kende, vil man genkende hans malerier, hvor end man møder dem. Byrum, landskaber, portrætter af enkeltpersoner og scenarier med flere mennesker, hører til blandt Heegaard Jakobsens motiver. Inspirationen til et bestemt motiv kan komme fra mange forskellige steder; fra den omgivende virkelighed, men også fra trykte billeder i dagspressen eller forskellige bøger.

 

Lyset har stor betydning i Heegaard Jakobsens malerier. Han ser byrummet eller landskabet som en slags foranderligt kalejdoskop, hvor lysrefleksionen i omgivelserne ændrer sig i løbet af dagen. Endvidere fik han tidligt et ståsted i forhold til dansk modernisme på malerskolen i Herning, og siden på akademiet i Århus.


Senest ændretTorsdag, 10 august 2017 19:36
Til toppen