Logo
Udskriv denne side

Velkommen til Fur Rundt 2017

Lørdag den 8. juli er Fur igen klar til at modtage deltagerne til Fur Rundt, der finder sted for 49. gang. Arrangørerne regner med omkring 1.000 deltagere til marchen og lige så mange til havnebal om aftenen.

Begivenheden har udviklet sig til mere end bare en lokal march. Fur Rundt er blevet til en folkefest, hvor man møder gamle bekendte og træffer nye mennesker. Fra tidlig morgen til midnat summer Fur og ikke mindst Fur Havn af liv og aktiviteter.

Fur Rundt tiltrækker deltagere fra nær og fjern. Mange af Furs fraflyttede unge vender hjem for at mødes, og de har inviteret venner og bekendte med. Også folk fra Fjends, Salling, Skive og Mors finder til Fur, ligesom øens sommerhusejere inviterer gæster, når der er Fur Rundt. Alle er velkomne.

Ruten er lagt, så man går langs stranden, hvor det kan lade sig gøre. Turen er på godt 20 km. De hurtigste løber rundt på ca. 2½ time. Andre tager hele familien med på en hyggetur, der varer det meste af dagen.

En del er begyndt at cykle rundt. De følger den blå kystrute, der er den ene af de tre cykelruter, der er afmærket på Fur. Der er mange højdemeter i cykelruten, men de hurtigste klarer turen på omkring en time.

Efterhånden er der også en del, der er begyndt at sejle rundt. Har man en havkajak, så tag den med til Fur den 8. juli og kom Fur Rundt fra søsiden. Man kan lægge til ved de tre rastepladser, der findes på ruten.

John Brinch Bertelsen,, der er formand for Furs Forenede Foreninger siger: ”Sidste år var der 983 personer, der betalte 20 kr. i startgebyr. I år vil jeg gerne opfordre alle til at betale startgebyret, for så er jeg sikker på, at vi kommer pænt over de 1.000 deltagere. Det kunne da være flot.”

Allerede fra morgenstunden er der lagt an til en rigtig god stemning på Fur Havn. Man kan købe kaffe og rundstykker fra kl. 7.30.

Før marchen sættes i gang, betaler deltagerne 20 kr. i startgebyr, og man får udleveret et rutekort med de tre rastepladser.

Rast 1 er ved stranden nær Fur Camping. Rast 2 er ved badestranden på Færkeroddevej og rast 3 ved stranden neden for lejrskolen i Engelst.

 

Nedtællingen til starten begynder lidt før klokken otte og starten går, når færgen sejler fra Fur kl. 8.00. – men de næste par timer kommer der nye flokke af startende hver kvarter, når færgen ankommer til Fur.

Når de sidste begynder på Fur Rundt, så er de hurtigste allerede i mål. Fur Rundt er ikke en konkurrence, men en folkefest.

 

Når målet er nået - og det er naturligvis også på havnen - er grillen varmet op.

Grillpølsen kan nydes sammen med en kold fadøl, vand eller vin. Der er salgsboder og måske lidt spontan musik. 

Der vil med garanti komme godt gang i snakken, uanset om man sidder inde i det store festtelt eller ude på kajen.

Traditionen tro uddeles der vandrepokal til den største tilmeldte gruppe. Man skal tilmelde  gruppen ved startbordet på selve dagen. Vinderen 2017 vil naturligvis blive hædret og få overrakt vandrepokalen.

 

Birgit Ladefoged, der er tovholder for Fur Rundt fortæller: ”

Fra kl. 17.00-19.00 kan der købes mad, der er kreeret af den kendte kok Chili John.  Han er blevet fast gæstekok, og hans særlige Fur Rundt menu er en oplevelse i sig selv. Vil man være helt sikker på maden, kan der købes madbilletter i Dagli’ Brugsen på Fur ugen op til marchen”.”

 

Birgit fortsætter: ”Om aftenen er der vablebal. ”Context” spiller energisk dansemusik fra kl. 19.00 til midnat. Man behøver ikke gå Fur Rundt for at gå til havnebal og man kan godt danse sig til vablerne.

De mest hårdføre tager 20 km march om dagen og havnebal om aftenen – men så kan dansestilen godt bære præg af dagens strabadser.”

 

John Bertelsen slutter med at sige: ”Fur Rundt kan gennemføres, fordi næsten 100 frivillige yder en stor ulønnet arbejdsindsats både før, under og efter marchen. Overskuddet går ubeskåret til de syv foreninger, der er med i Furs Forenede Foreninger Det er Fur Bådelaug, Fur Havneforening, Fur Kunst.dk, Fur Læseforening, Fur Museums Støtteforening, Fur Sogneforening og Fur Tennisklub. Den 8. juli stiller foreningerne med en hel hær af frivillige i røde skjorter, og de er klar til at servicere deltagerne. Velkommen til Fur Rundt.”

Få mere info hos Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

furnyt.dk - 2019-2020 - All rights reserved.