Menu

Ny forening på Fur

  • Skrevet af 
Ny forening på Fur

På torsdag d. 08.06.17. bliver der dannet en ny forening på Fur. Der er orienteringsmøde på Fur Museum d. 14.06.17. kl. 16.30
 
En solrig eftermiddag i det skønne forår sad tre af Fuur’s tilflyttere i det frie og drømte om at give noget tilbage til den ø, som havde givet dem så meget. De drømte om hvordan kunst og musik i naturen knytter nye forbindelser mellem mennesker på tværs af alle skel.

Fuur er allerede en turistmagnet i verdensklasse, men kunne de finde en måde at væve Fuur’s dybe historie og særprægede natur sammen med folk som søgte alternative kulturelle oplevelser. En  ny måde at knytte an til en bredere offentlighed, måske endda på internationalt plan?

Det spørgsmål bed sig fast og førte til mange og lange diskussioner som forløstes i en bred vifte af ideer, der igen førte til dannelsen af foreningen “Island Art Nation”. Foreningen IAN skal fungere som et åbent laboratorie til fremme af kulturelle aktiviteter på øen, af enhver art. 

Der skal være plads til at afprøve nye ideer og indsamle erfaringer fra praktiske forsøg, som øger glæden ved at deltage nu og i fremtiden. IAN er først og fremmest en åben invitation til deltagelse. 

Troels Madsen, allerede kendt på øen for “Karolines Hus” og som ankermand i Furkunst.dk, og Steen Christensen som har boet på Fuur over tyve år og arbejdet på fastlandet for designeren Jacob Jensen, slog de første streger i skitsebogen. Senere sluttede Ted Diehl sig til, amerikaner - forfatter og PR-mand og nu også øbo gennem tre år. 

Tilsammen har de mange og forskellige erfaringer fra Midtjylland, Sjælland og USA, som er smeltet sammen i diskussioner, ideer og faktiske koncepter som nu skal stå sin prøve i virke og handling.

Island Art Nation går på land midt august, men indtil videre holder de kortene tæt til kroppen. Først skal idegrundlaget præsenteres for udvalgte  grupper og personer på Fuur og opland, for at søge tilslutning og udbrede ejerskabet til konceptet. Især for også at tiltrække andre end kunstnere og andet godtfolk, som i forvejen er beskæftiget med kultur. 

Håbet er at Island Art Nation vil skabe plads for og hos både børn og unge, bønder og pensionister, beboere og strejfere, fiskere og forældre, og især for de nysgerrige, kort sagt at der er plads til og brug for ALLE. 

Alle som forstår drømmen og vil deltage; som vil søge inspiration og fordybelse i en anderledes måde at omgås kunst, natur og hinanden på.

I får mere at vide i midten af juni, i aviserne og på nettet. Island Art Nation opretter en hjemmeside og beder jer være opmærksomme på den første happening i august, der er snarere end man tror.

Til toppen