Menu

Øens nye pige kommer den 10. oktober

  • Skrevet af 

Det er ganske vist. Den 10. oktober stiger Furs indbyggertal med mindst 1. Da kommer nemlig Fur-Pigen til øen og hun skal bo på plænen mellem den gamle præstegård og Fur Strand Hotel

Det er ganske vist. Den 10. oktober stiger Furs indbyggertal med mindst  1. Da kommer nemlig Fur-Pigen til øen og hun skal bo på plænen mellem den gamle præstegård og Fur Strand Hotel.

Det skal naturligvis fejres og klokken 15.00  den 10. oktober vil borgmester Flemming Eskildsen holde en velkomsttale for pigen og derefter bydes der på en forfriskning.

Som alle tilflyttere, så har også Fur-Pigen sin historie. Hun har således 7 søskende, hvoraf en bor i Skive, mens resten er opstillet rundt langs Sallings kyster. Modeløren  er kunstneren Erik Dahl Nygaard, der har fået pigerne støbt i bronze i Italien.
og intiativtagerne til projektet er selskabet Branding Skive, der består af en række lokale firmaer og forretninger.

Da bestyrelsen i Sparekassefonden hørte om, at der skulle opstilles Salling-Piger rundt langs kysterne, så bestemte de sig straks for, at Fur også skulle have sin pige, og hun skulle naturligvis tage navn efter øen. Og som altid med tilflyttere, så vil man gerne give dem det bedst mulige fundament at starte på. Fur-Pigen skal heller ikke være nervøs, for hun får en tons tung sten fundet i en af molergravene. Jørgen Justesen fra Jebjerg Plantehandel er overdraget arbejdet med at lave en bænk af sten, så folk, der kommer forbi kan sætte sig ned og få en snak, eller blot sidde sammen med hende og se ud over fjordens blå vande.

23.09.2008
Knud Peder Jensen
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Til toppen