Menu

Hjælp til at udvikle NY turisme i tomme bygninger

  • Skrevet af 

Har du en bygning, som er blevet til overs? Kunne du tænke dig at arbejde med turister - måske med Bed&Breakfast, landboferie eller noget helt tredje? Så er projektet NY turisme i tommer bygninger måske interessant for dig. Skive Kommune igangsætter et nyt projekt, der skal afprøve om tiloversblevne bygninger på landet kan konverteres til turismeformål og er derfor på udkig efter 3-5 bygninger, som udviklingskonceptet kan afprøves på.

- Vi har en turismemæssig udfordring med en begrænset overnatningskapacitet i nærheden af vores 190 km fantastiske fjordkyst. NY turisme projektet skal vise nye veje til, hvordan vi kan skabe unikke overnatningsmuligheder for turister ved fjorden, udtaler Alice Bank Danielsen, direktør i Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter.

Projektet skal bringe forskellige folk sammen. Folk, der har tomme bygninger, som de gerne vil have liv i igen, vil blive koblet med erfarne arkitekter og turismeudviklere. Ligeledes tilbydes de at komme i dialog med finansieringsinstitutter tidligt i processen. 

Konkret vil der blive udarbejdet arkitektoniske skitser til ombygning af 3-5 tomme bygninger, så de bliver til nye turisme overnatningstilbud. En ting er imidlertid at se mulighederne i ombygningen af en gammel bygning. En anden er om en ombygning kan finansieres. Det andet ben af projektet er derfor med hjælp fra erfarne turismekonsulenter og i dialog med finansieringsinstitutter at udvikle tilhørende forretningsplaner, så det vil være realistisk for ejerne efterfølgende at finansiere ombygningsprojekterne og skabe en forretning.

Projektet adresserer flere udfordringer. En er at finde ny anvendelse til bygninger, der har mistet deres oprindelige funktion. En anden er at skabe flere erhvervsmuligheder i landdistrikter. En tredje er at skabe muligheder for at flere turister kan overnatte i kommunen. NY turisme i tomme bygninger har fået støtte fra Erhvervsstyrelsens Landdistriktspulje, fordi der er tale om et modelprojekt, hvis resultater vil være relevante for landdistrikter i hele landet.

- Der ligger helt sikkert tomme bygninger derude med store muligheder. Nogle af dem på steder, hvor det vil være vanskeligt at få lov at bygge nyt. Vi er overbeviste om, at projektet vil vise nye veje til at puste nyt liv i ellers overflødige bygninger og dermed også skabe mere vækst ude på landet, siger Esben Dannemand Frost fra BO FROST Architects, som har udviklet projektet i samarbejde med Skive Kommune.

Alle interesserede ejere af tomme bygninger har mulighed for at melde sig til projektet inden d. 1. juli.

Udvælgelsen af de 3-5 deltagende bygninger vil ske på grundlag af en vurdering ud fra en række kriterier som beliggenhed, viljen til at drive overnatningsvirksomhed, omfanget af nødvendige ombygninger etc. 

Projektet gennemføres af Skive Kommune, Erhverv & Udvikling i samarbejde med Skiveegnens Erhvervs og Turistcenter, Enjoy Limfjorden og arkitektvirksomheden BO FROST Architects. Læs mere om projektet på www.skive.dk/nyturismeitommebygninger

Ønsker du mere information eller at deltage i projektet kan du kontakte udviklingskonsulent Thomas Olesen, Skive Kommune tlf.: 99155579.

Til toppen