Menu

Galleri RAKLA udstiller ”2 fra Fyn”

Galleri RAKLA udstiller ”2 fra Fyn”

Lørdag d. 13. maj er der fernisering i Galleri RAKLA på Fur, med forårsudstillingen ”2 fra Fyn”. Som titlen antyder, viser man samtidig to kunstnere fra Fyn, nemlig kunstmaleren   Ulla Kristiansen-Kølster og keramikeren Helle Fabricius. Begge to er erfarne udøvende kunstnere.  

Ulla Kristiansen-Kølster  har malet i mere end tredive år og har igennem den tid udviklet og forfinet sit kunstneriske udtryk, så man ikke er tvivl om kunstneren, når man møder hendes billeder. Hun er autodidakt og har boet i Svendborg siden 1971. Hun siger om sit arbejde: 

”At male er for mig at kaste al forsigtighed over bord. At gøre sig fri af alle autoriteter, ydre såvel som indre. At gå ind i et sjæleligt rum, hvor alting kan starte forfra. Hvor farverne kan bringes til at "tale" sammen. Eller rettere, hvis det lykkes: At tie sammen. Mit slagsmål med lærrederne kan jeg bedst beskrive som hårdnakkede forsøg på at forbinde det timelige med det evige i en art urstemning. Stædige bestræbelser på at fremmane stumme påmindelser om en anden rytme. Jeg inspireres af det filosofiske og det religiøse, det præhistoriske, det metafysiske og det litterære. Men først og fremmest er landskabet, det synlige derude såvel som det indre, den altoverskyggende drivkraft.” 

Helle Fabricius har også arbejdet med sin kunst i mere end 30 år og har siden 1994 haft eget keramisk værksted ved Dalby på den smukke fynske halvø Hindsholm mellem Odense Fjord og Storebælt. Her laver hun ikke bare sin fine brugskunst, som RAKLA altid har på hylderne, men også den spændende keramiske kunst, hun er så kendt for og som er stærkt inspireret af gamle nordiske motiver fra Bronzealderen, helleristninger, solhjul mv. Også hendes kunst er i konstant udvikling og hun arbejder konstant på at forbedre sit udtryk og finde nye veje at gå med glasur, brænding og form. Om sit arbejde fortæller hun: ”Organiske former og det spirende liv i forfaldets kompleksitet er udgangspunktet for mine skulpturer, som er udført i stentøj - brændt i el-ovn eller i brændefyret rakuovn. Motivverdenen er fra bronzealderens helleristninger - vores kulturs første billeder”. 

Galleri RAKLA åbnede sidste år som et knopskud til Butik RAKLA, som i flere år har været en kendt og på grund af sit høje kvalitetsniveau også meget anerkendt butik med unikastrik/-design, garn, vin, brugskunst og kunst. Galleriet blev oprettet, fordi de to indehavere Karen Jürgensen og Lasse Højgaard havde et stærkt ønske om, at kunne vise separate udstillinger med fokus på en enkelt kunstner eller to ad gangen, hvor publikum har mulighed for fordybelse i værkerne. Galleriet åbnede sidste år med et par fine udstillinger, hvor især udstillingen med jazzmusikeren og kunstmaleren Carsten Dahl´s billeder tiltrak sig stor opmærksomhed. 

I år viser Galleri RAKLA i alt tre udstillinger. Efter forårsudstillingen, som er omtalt her, vises en sommerudstilling hvor kunstmaleren Gitte Lea og glaskunstneren Rikke Stenholt udstiller sammen og endelig vil der være en sensommerudstilling, hvor Lasse Højgaard udstiller sine kunstfoto. 

”2 fra Fyn” vises til og med d. 25. juni. Der er fernisering d. 13. maj kl. 14 – 17. Alle er velkomne.

 


Senest ændretSøndag, 07 maj 2017 20:00
Til toppen