Menu

En åre fra ​Fursund færgen anno 1908

En åre fra ​Fursund færgen anno 1908

Yuval Yairis video ”Åre fra Fursund færgen anno 1908” kan ses på Fur Fossiler fra 11. april til 6. maj alle hverdage kl. 12-16 samt weekend og helligdage kl. 10-17.

TIME, SITE & LORE er en af de mange aktiviteter i forbindelse med Aarhus 2017. Det er et samarbejde mellem 4 kulturhistoriske museer, 5 Midt- og Vestjyske lokaliteter, 5 internationale samtidskunstnere og foreningen ET4U – Contemporary Visual Art Projects–West Jutland – om helt frie kunstneriske fortolkninger af udvalgte museumsgenstande.

De 5 kunstnere har været på et kort researchophold i Midt- og Vestjylland i oktober 2016, og på baggrund af dette har de hver skabt en video om en udvalgt museumsgenstand. Videoværkerne vises på de respektive museer under OffRoad festivalen, og igen både på museerne samt på de lokaliteter hvorfra emnerne stammer fra 1. til 10. september under festivalen Meetings.

Fra Museum Salling har museumsinspektør John Brinch Bertelsen deltaget i projektet sammen med Troels Madsen, der er formand for foreningen FurKunst.dk

”Vi havde et par spændende dage sammen med Yuval Yairi fra Israel”, siger John Bertelsen, og fortsætter: ”Yuval skulle tage afsæt i en mere end 100 år gammel åre fra rofærgens tid, og han fik helt frie hænder til at lave videoen. Han filmede på Fur og over Fursund. Han opmålte åren og ville lave en kopi, når han kom tilbage til Israel, så han kunne fortsætte optagelserne der. Jeg er meget spændt på, hvad der kommer ud af det” slutter John Bertelsen.

BEMÆRK AT DER ER GRATIS FÆRGE TIL OG FRA FUR I HELE PERIODEN – endnu en god grund til at besøge øen og lægge vejen forbi museet!

For yderligere oplysninger kontakt:

Museumsinspektør John Brinch Bertelsen

T: 9915 6933

E: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


 

Senest ændretLørdag, 15 april 2017 10:45
Til toppen