Menu

Kom gratis til Fur

  • Skrevet af 
Kom gratis til Fur

Fra fredag den 7. april til og med mandag den 8. maj bliver det gratis at besøge limfjordsøen Fur.
 
Det enestående tilbud skyldes det tilskud, færgeselskabet har modtaget fra Social- og Indenrigsministeriet for at gøre det muligt at sænke billetprisen i ydersæsonen.
 
Mens mange andre færgeselskaber med rutefart til de danske småøer har valgt at nedsætte priserne over hele tilskudsperioden, har færgen til Fur valgt at gøre overfarten helt gratis i fire uger - til stor glæde for Alice Bank Danielsen, turismechef ved Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter /SET.
 
-Med sin unikke natur indbyder Fur til en dagsudflugt eller et weekendophold. Fra Knudeklint, som kandiderer til UNESCO Verdensnaturarv, er der udsigt over Limfjorden til Mors, Salling, Livø og Thy. Fur indbyder også til en cykeltur med sine tre afmærkede ruter. Cyklen kan lejes på Fursund Turistinformation eller medbringes, siger hun.
 
Undervejs på turen er der rig mulighed for at kigge indenfor hos de mange gallerier, som Fur er kendt for, ligesom øens spisesteder, bryggeri og attraktioner slår dørene op. Det samme gør bl.a. Fur Museum, der i påskeferien lokker med sin spændende udstilling om 55.000.000 år gamle fossiler, f.eks. havslanger, krabber og skildpadder.
 
-Når sulten skal stilles, må man ikke snyde sig selv for en påskefrokost på Fur Bryghus tilsat bryghusets eget prisbelønnede specialøl, fortæller Alice Bank Danielsen, der tilføjer: -Bryghuset er klar til at byde velkommen til endnu en sæson fra torsdag den 13. april. Bryghuset arrangerer også rundvisninger for dem, der vil lære mere om hemmeligheden bag godt hjemmebrygget ø. Turismechefen oplyser, at aktiviteter og åbningstider kan ses på www.visitskive.dk.
 
Og nu, man er på Skiveegnen, er der både kulturelle og aktive oplevelser at få med på vejen.
Skive er en del af Aarhus 2017 – Europæisk Kulturhovedstad. I Skive er det Nathan Coleys lysende værk, The Same For Everyone, ved fjordbyen på havnen, og i Søndercentret og ved Skive Kirke kan man opleve videoskulpturer, der viser kunstneren Katja Bjørns arbejde med fortolkningen af en af de syv dødssynder, misundelse. Inspirationen kommer af den romersk-katolske forståelse af de syv dødssynder, men har ikke et religiøst ærinde. 
 
-Så der er nok at give sig til på Skiveegnen i foråret, der i alt byder på mere end 20 kulturelle events under Aarhus 2017. En af de helt store oplevelser, VM i Middelalderkampsport, venter i de fire dage i Kristi Himmelfartsferien i slutningen af maj. Her vil modige kæmpere fra hele verden iklæde sig rustning og med sværdet i hånd kæmpe om at kunne kalde sig verdens bedste til Middelalderkampsport, slutter Alice Bank Danielsen, der henviser til flere events på www.skivei2017.dk
 
For mere information, kontakt:
Alice Bank Danielsen
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. / tlf. 9614 7677
 
Foto: Knudeklinten på Fur (Fotograf: Brian Olesen)

Til toppen