Menu

Store kunstoplevelser​ på Fur i påsken - og færgen er gratis !

  • Skrevet af 

Der ferniseres 2 steder på Fur ved begyndelsen af påsken. Gallerierne har koordineret, så du kan komme til begge ferniseringer uden problemer.

Påsken er årets første rigtigt travle tid på Fur. Sommerhusene og campingpladsen er fyldte og der kommer mange éndagsturister. Ikke mindst kommer mange kunstinteresserede, som ved, at der på Fur er mange spændende og interessante steder at besøge. Det har ofte været et problem for de kunstinteresserede, at ferniseringerne i de forskellige gallerier lå på samme tidspunkt. Det har kunstforeningen Furkunst.dk forsøgt at gøre noget ved, idet man har spurgt sine medlemmer og koordineret lidt internt. Resultatet er, at den kunstinteresserede uden problemer kan tilbringe en hel dag på Fur med at overvære to forskellige ferniseringer, en masse kunst og kunsthåndværk andre steder og ind imellem måske lige få en bid brød på "På Herrens Mark", Færgekroen, Skuret, Campingpladsens Bistro eller Fur Bryghus. På Fur bryghus og på "På herrens mark", er der endda også ny-ophængt kunst at se.
De 2 ferniseringer finder sted:

Kl. 13: Karolines Hus, Madsbadvej 40, – Fernisering på udstilling med elleve kunstnere.
Kl. 14: Galleri Jettestuen, Nr. Debel –  Fernisering under temaet ”Abstraktioner”.  Malerier, tegninger og akvarel af Jette Herne og Alek Krylow samt gæsteudstiller Kaj Durr med sine stenfigurer.

De 2 steder bydes der traditionen tro også på lidt godt til ganen.

Udover ovennævnte åbner en lang række gallerier og kunsthåndværkbutikker samme dag:

Fur Bryghus (Kl. 11.30) Knudevej, (Eva With malerier), Galeriet, Nr. Madsbadvej 4, Birgitte Støttrup (kl. 14) Dalagervej 12, Lilli Byrum, (kl. 12) Søndergårdevej, Cafe På Herrens Mark, unika keramik, Blegagervej 6, Carl Gustafson Ceramics, Nr. Madsbadvej 18, Huset Fuur (kunsthåndværk), Søndergårdevej 2,  Splint´s Kunstdrejeri (træ), Hvirpgade 10, RAKLA (kunsthåndværk, kunst, garn og vin), Stisagervej 31, Det Lille Galleri (maleri), Nederby 20, Galleri Sundblik (maleri), Sønderhedevej 17,  Fur Ikon (keramik), Fur Kirkevej 13, Fur ArtDesign (kunsthåndværk, garn, mm), Nederby 6, Panduros Magasin (kunst og designmøbler), Havnen, Fru Jensen (genbrug og brugskunst), Søndergårdevej 64. De fleste steder er der åbent fra klokken 11-17. Og der er altid åbent, når flaget er ude.

Der er med andre ord rigtigt mange gode grunde til at drage til Fur i påsken – og ikke mindst lørdag d. 08. April, hvis man også vil have ferniseringerne med. Langt de fleste af de nævnte steder har åbent hele påsken, dog har man nogle steder lukket på mandage. Hvis det er netop denne dag, man vil rundt og besøge de mange skønne gallerier og butikker, anbefales det, at man lige tjekker de enkelte steders hjemmesider, ringer til dem eller henvender sig i Fursund Turistinformation for at få flere oplysninger. På turistinformationen har man også brochurer og andet materiale på næsten alle de nævnte steder.

Der er således lagt op til en eller flere spændende dage med gode kunstoplevelser på Fur og det er Furkunst.dk´s håb at rigtigt mange vil benytte sig af muligheden for at komme rundt til de forskellige ferniseringer, nu hvor det er muligt, for at opleve al den forskellige og spændende kunst, der er på øen.

Til toppen