Menu

Hvor kommer "Englene på Fur" fra?

  • Skrevet af 
Hvor kommer "Englene på Fur" fra?

Lige som ’Furs fisk’, så har ’Furs engle’ også en historie. - intet sker bare af sig selv!
Læs her om Englene på Fur - Det startede i 2003.......

I december 2003 var Alek og jeg en tur til Prag og gjorde på vejen hjem et kort ophold i Dresden.

Vejret var koldt, men Alek ville alligevel ud at tegne. Minus 7 er lidt for koldt for mig, så jeg prøvede at opstøve noget kunst i byen, som var utroligt flot julepyntet. I en stor kirke, som endnu ikke var færdigrestaureret efter krigens bombardementer, var der en spændende udstilling med engle, figurer og kæmpe billeder.

Jeg tænkt straks: "Det skal vi også have på Fur",  og på hele turen hjem i snestorm med masser af køer og stop i forbindelse med trafikuheld, diskuterede vi, hvordan man kunne gribe det an.
Da vi var hjemme igen, kontaktede jeg præsten, skoleinspektøren, børnehavelederen og museumsinspektøren m.fl. og vi nedsatte et lille udvalg med repræsentanter fra alle institutioner og planlagde så i fællesskab et større projekt, som skulle løbe af stablen i december måned 2004.

Først skulle skolen have en temauge, hvor alle skulle arbejde med engle. Øens kunstnere deltog aktivt i dette arbejde, både malere og forfatteren Knud Peder Jensen. De store engle var savet ud, af de store drenge i 6. klasse, og 3. klasse malede dem alle sammen.

Selve projektet varede en hel uge med udstillinger af engle overalt og store engle langs vejene.

Der var englekoncert, englebasar, englespil og meget andet. Hele projektet blev optaget på video af Alek Krylow og nu omsat til DVD filmen,  "Engle på Fur". Nu kan du se filmen her:

Youtube-video

I 2010 foreslog jeg kunstforeningens bestyrelse, at vi igen fik lavet nogle med englene, som kunne sættes op langs vejene i december måned. Uden penge lader det sig ikke gøre, så heldigvis har vi af Fur Brand fået støtte til at fremstille dem.

Denne gang er det Kunstforeningens medlemmer som har malet englene, som også er forsynet med reflekser, så de kan ses selv i mørket. Englene opsættes hvert år til 1. søndag i advent og nedtages inden Nytår.

Jette Herne

Senest ændretSøndag, 18 december 2016 20:50
Til toppen