Menu

Foredrag og opstillingsmøde

  • Skrevet af 

Torsdag aften den 25. september havde Skolelisten indbudt til foredrag og opstillingsmøde på Regitzesminde i anledning af det forestående menighedsrådsvalg

Torsdag aften den 25. september havde Skolelisten indbudt til foredrag og opstillingsmøde på Regitzesminde i anledning af det forestående menighedsrådsvalg.

Foredragsholder var tidligere efterskoleforstander Thorkild Sohn, der er født og opvokset på Fur. Han talte over emnet: ”Hvad vil det sige at være grundtvigsk i nutiden?”.  Han advarede i sit foredrag kraftigt imod at adskille stat og kirke, da det ifølge Sohn ville betyde, at kirken som løsrevet fra staten skulle have en mening om alt. Det, der kendetegner folkekirken nu, var nemlig at der var plads til mange meninger og synspunker, og at folkekirken derfor ikke samlet tog stilling til, om man f. eks. skulle have dobbeltskroget olietankskibe som kirken i Sverige havde gjort.
Derefter kom Torkild Sohn ind på det at være grundtvigsk. Her gjaldt stadig Grundtvigs ord om at ”Mennesket først og kristen så”, og at det skulle være plads også ”den lille mand med den lille tro”.

Efter foredraget var der opstillingsmøde, og følgende blev efter alfabetisk rækkefølge (efter fornavn) opstillet sideordnet:

Anne Marie Hansen,
Hans Mikkelsen
Helle Eskildsen
Jørgen Andersen
Mette Ladegaard
Niels Sohn.
Villy Svinth

29.09.2008
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Til toppen