Menu

Stor sommerudstilling på Fur.

  • Skrevet af 
Stor sommerudstilling på Fur.

Igen i år vil der være stor og alsidig sommerudstilling i Fur Forsamlingshus og denne gang med kendt kunstnernavn som gæsteudstiller.

Med fernisering lørdag d. 16. juli kl. 14, slår kunstforeningen Furkunst.dk traditionen tro dørene op til den årlige sommerudstilling.
Udstillingen er en præsentationsudstilling, hvor kunstnere, der er medlem af furkunst.dk, kan vise, hvad de står for. Det er altså en appetitvækker, hvor publikum kan få et indtryk af, hvad den enkelte kunstner har at byde på. Publikum kan så efterfølgende opsøge den/de kunstnere rundt på øen, som man synes er interessant. Det er nemlig en betingelse for at deltage på udstillingen, at ens arbejder i hele perioden kan ses andre steder på Fur. Der vil deltage ca. 30 kunstnere med en meget bred vifte af værker inden for snart sagt alle grene af kunsthåndværk og skulptur og billedkunst.
Udstillingen er populær: Den har i de senere år haft et besøgstal på omkring 1100 mennesker. Alene til ferniseringen plejer der at komme omkring 250 mennesker.

Nyt initiativ – landskendt kunstner deltager

Som noget nyt har Furkunst.dk taget initiativ til at invitere en kendt kunstner, som ikke er medlem af Furkunst.dk, til at udstille sammen med foreningens medlemmer. Det er et initiativ, som foreningen håber på, vil trække endnu flere mennesker til både ferniseringen og til de efterfølgende tre uger, som udstillingen løber over.
Hvis initiativet viser sig at have den ønskede effekt, vil foreningen i forbindelse med sommerudstillingen fremover hvert år invitere en landskendt anerkendt kunstner, som ikke er medlem af foreningen til at deltage.

Den første invitation er givet til pianisten Carsten Dahl, som de fleste nok mest kender som et internationalt stort navn indenfor jazzen. Men udover at være en i særklasse dygtig pianist er Carsten Dahl altså også en særdeles anerkendt kunstmaler, som – ligesom det gælder i hans musik – med sine udtryksfulde billeder har noget på hjerte. Carsten Dahl vil spille lidt ved ferniseringen, så publikum vil i år få en oplevelse ud over det sædvanlige ikke bare for øjnene men også for ørerne.

Der vil være amerikansk lotteri med præmier i form af mindre værker, som de deltagende kunstnere har doneret, lige som erhvervslivet på Fur støtter udstillingen med fine præmier. På grund af de mange gode præmier plejer det amerikanske lotteri at være meget populært og lodderne revet væk på nærmest ingen tid.
Furkunst.dk beværter traditionen tro gæsterne ved ferniseringen med lidt vin/vand og snacks.
Der er således lagt op til en både hyggelig og spændende fernisering og efterfølgende en interessant og alsidig udstilling med appeal til et bredt publikum. Furkunst.dk glæder sig derfor til at byde rigtigt mange mennesker velkommen til den populære udstilling.

Udstillingen er åben alle dage i perioden d. 16. juli til d. 5. august kl. 13 – 17.


Til toppen