Menu

Ni tyske journalister​ besøgte Fur

Ni tyske journalister​ besøgte Fur

Pressegruppen ankom i går til Fur, hvor de fik en rundtur på øen. Hos Fur Fossiler 55.000.000 år tog museumsinspektør, Bo Schultz imod gruppen og gav gæsterne et forrygende indblik i Furs historie på tysk og sluttede af med en vulkansk eksplosion til stor begejstring for gruppen. Til slut spiste de frokost på Fur Bryghus, hvor brygmester Henning Asmussen fortalte om bryghusets historie. Det er naturligvis svært at imponere en tysker med øl, men de var meget optagede af udviklingen indenfor de mange mikrobryggerier, der i dag findes i Danmark – og øllet fik ros.

Efterfølgende besøgte gruppen Glyngøre Shellfish og smagte friske østers og fik her fortællingen om det bæredygtige fiskeri i Limfjorden, som Glyngøre Shellfish repræsenterer. Efterfølgende var der også tid til en spadseretur ved havnen og et kig ind i Limfjordens Hus.

Turen er arrangeret af Netværk Limfjorden i samarbejde med Enjoy Limfjorden og de lokale turistorganisationer, og gruppen blev således ledsaget af turismekonsulent Janne Kragh Pedersen fra Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter og Peter Graversen fra Enjoy Limfjorden under turen.

Under pressebesøget har gruppen bl.a. også været på sejltur og byvandring i Viborg, besøgt Mønsted Kalkgruber og Handbjerg Marina, og forude venter østerssafari i Thyborøn og spadseretur ved Hanklit på Mors. Turen varer indtil søndag eftermiddag.

Billeder - Fur Fossiler 55.000.000 år, Fur Bryghus og Glyngøre Shellfish


Til toppen