Menu

Foredrag med fokus på alderdommen

Foredrag med fokus på alderdommen

Mandag eftermiddag d​en​ 4-april havde vi i Venneforeningen en dejlig eftermiddag i Ældrecenterets spisestue, da Ingelis Sander fra Herning gav os et spændende foredrag, som hun kaldte: "Fokus på alderdommen".
Hun var født i Husby og er gift med folketingspolitikker Helge Sander.

Hun fik sin sygeplejerske uddannelse i Herning og var færdiguddannet i 1980. Efter nogle år som sygeplejerske, blev hun plejehjemsleder på Lindegården og Brønshøj plejehjem.
Hun er nu også byrådspolitiker og har et godt forhold til ældre plejen, da ældres pleje og omsorg altid har interesseret hende meget.
Hun fortalte om sine erfaringer med ældreplejen og om, hvordan man kan forberede sig til den 3 alder, hvor meget man selv kan gøre for at holde sig i gang, bl.a. med fysisk aktivitet, styrketræning,,og sund kost.
80% af alle plejehjemsbeboere lider af en eller anden form for demens, som kræver dygtige medarbejdere, der kan hjælpe med at forebygge mange livsstilssygdomme ved at vedligeholde sig selv, med udfordringer, som gode venner at tale med, og træne hjernen med at lære sprog og gætte kryds og tværs, samt spille musik.
Hun vidste godt, at det kunne være hårdt for pårørende at have en psykisk syg i nærheden af sig, men at man som pårørende skulle sætte alt ind på, at de fik et så godt liv som muligt, så de også ind imellem kunne opleve nogle "Stjernestunder".

Efter kaffen fortalte hun om nogle af sine egne personlige oplevelser i sit eget liv i plejesektoren, og det var bestemt ikke kedeligt at høre på, så jeg syntes, vi havde haft en rigtig god eftermiddag.


 

 

 

Senest ændretTorsdag, 07 april 2016 22:22
Til toppen