Logo
Udskriv denne side

Store kunstoplevelser på Fur i påsken

Store kunstoplevelser på Fur i påsken

Hele 3 steder ferniseres der på Fur ved begyndelsen af påskeferien. Gallerierne har koordineret, så du kan komme til alle tre ferniseringer uden problemer.

Påsken er årets første rigtigt travle tid på Fur, sommerhusene og campingpladsen er fyldte og der kommer mange endagsturister, hvis vejret er bare nogenlunde rimeligt. Ikke mindst kommer mange kunstinteresserede, som ved, at der på Fur er mange spændende og interessante steder at besøge. Det har desværre ofte været et problem for de kunstinteresserede, at ferniseringerne i de forskellige gallerier lå på samme tid. Det har kunstforeningen Furkunst.dk nu forsøgt at gøre noget ved, idet man har spurgt sine medlemmer og forsøgt at koordinere lidt internt. Resultatet er, at den kunstinteresserede uden problemer kan tilbringe en hel dag på Fur med at overvære tre forskellige ferniseringer og ind imellem måske lige få en bid brød på Strandhotellet og/eller Fur Bryghus, hvor der begge steder også er ny-ophængt kunst.

Følgende gallerier har ferniseringer d. 19. marts

Kl. 12: Galleri Jettestuen, Nr. Debel – Fernisering under temaet ”Skønne Fur”. Malerier, tegninger og akvarel af Jette Herne og Alek Krylow samt gæsteudstiller Kirsten Rogild, som viser arbejder i raku og stentøj.

Kl. 14: Karolines Hus, Madsbadvej 40, – Fernisering under temaet ”Kvinder ved Limfjorden” med kunstnergruppen af samme navn. Her vises fotos med tilhørende tekster, malerier, skulpturer, smykker.

Kl. 17: Fur Kunsthal, Ulstedvej 3a, – Fernisering med nye billeder af Lars-Henning Andersen.

Alle steder bydes der traditionen tro også på lidt godt til ganen.

Reginas Staffeli, Søndergårdevej 70, som ellers har åbent året rundt, gør også lidt ekstra ud af at den ny sæson begynder med at invitere til muligheden for at høre lidt musik kl. 13 også sammen med lidt godt til ganen.

På Fur Bryghus, Knudevej 3, kan man fra Kl. 11.30 se Lillian Christensens farveglade malerier og på Fur Strandhotel , Sundevej 49, udstiller Birgitte Støttrup sine malerier i en ny ophængning.
Udover ovennævnte åbner en lang række gallerier og kunsthåndværkbutikker på Fur d. 19 marts:

Galleri LM (maleri), Hvirpgade 49, Splint´s Kunstdrejeri (træ), Hvirpgade 10, RAKLA (kunsthåndværk, kunst, garn og vin), Stisagervej 31, Det Lille Galeri (maleri), Nederby 20, Galleri Sundblik (maleri), Sønderhedevej 17, Cecilie Skov (filtning), Harvarp Odde 7, Fur Ikon (keramik), Fur Kirkevej 13, Fur ArtDesign (kunsthåndværk, garn, mm), Nederby 6, Panduros Magasin (kunst og designmøbler), Havnen, Fru Jensen (genbrug og brugskunst), Søndergårdevej 64.

Der er således rigtigt mange gode grunde til at drage til Fur i påsken – og ikke mindst lørdag d. 19. marts, hvis man også vil have ferniseringerne med. Langt de fleste af de nævnte steder har åbent hele påsken, dog har man nogle steder lukket på mandage, så hvis det er denne dag, man vil rundt og besøge de mange skønne gallerier og butikker, anbefales det, at man lige tjekker de enkelte steders hjemmesider eller henvender sig i Fursund Turistinformation for at få flere oplysninger. På turistinformationen har man også brochurer og andet materiale på næsten alle de nævnte steder.

Der er således lagt op til en eller flere spændende dage med gode kunstoplevelser på Fur og det er Furkunst.dk´s håb at rigtigt mange vil benytte sig af muligheden for at komme rundt til de forskellige ferniseringer, nu hvor det er muligt, for at opleve al den forskellige og spændende kunst, der er på øen.


furnyt.dk - 2019-2020 - All rights reserved.