Menu

Formanden for De danske Småøerne til Fur

Formanden for De danske Småøerne til Fur

Torsdag den 25. februar kl 19.00 holder Fur Sogneforening generalforsamling i Fur Forsamlingshus. I den anledning er formanden for De Danske Småøer, Dorte Winter inviteret til at fortælle om sit arbejde for de 27 danske øer. Selv bor hun på Omø, hvortil hun og hendes mand flyttede i 1988. Han var blevet ansat som skoleleder på øens skole og Dorthe fik en stilling på halvtid. Med sig havde de to små pige og en tredje var på vej. Tanken var, at de ville flytte tilbage til fastlandet, når pigerne skulle i skole. Ideen var at skabe et anderledes familieliv end de var vant til. Tilbageflytning blev der ikke tale om, og nu bor de på 27 år på Omø.

I 2001 kom blev Dorte valgt ind i bestyrelsen for De Danske Småøer og blev næstformand. I 2010 overtog hun formandsposten. Så nu er det hende der står i spidsen når der skal forhandles med ministeriet og andre for at skabe bedre vilkår for bosætningen på småøerne.

Her i efteråret var Dorte Winther således med til at afgive høringssvar for den særlov, som betød at Fur Friskole kun har 24 elever som minimumskrav.

I dag er Dorte konstitueret som skoleleder på Omøs skole, der her fem elever. På Omø bor der i dag ca. 160 fastboende.

Til toppen