Menu

Fur Ungdomsklub får check fra Spejderne

Fur Ungdomsklub får check fra Spejderne

Mandag den 30. november fik Fur Ungdomsklub en tidlig julegave, idet bestyrelsen med for KFUM spejderne på Fur mødte op og overrakte en check på 16.967, 21 kr. Det var Pia Jensen der på bestyrelsens vegne overrakte checken. Den vakte naturligvis jubel hos de omkring 15 unge, der var mødt op denne aften i lokalerne for den gamle ”Fritter” på Fur Skole.

Ja, glæde vakte det, man baggrunden var lidt vedmodigt, idet det var Spejderne på Furs sidste handling, idet afdelingen nu nedlægges efter have eksisteret i mange, mange år. Grunden til nedlæggelsen var ikke manglende børn, men mangel på ledere, der vil påtage sig det store arbejde. Derfor blev det for et årstid siden besluttet at nedlægge afdelingen på Fur. Men hvornår blev KFUM Spejderne på Fur oprettet?

I Skive Folkeblad fra den 22. oktober 1953 står at læse, at ”KFUM-spejderne på Fur holdt forleden aften fest i forsamlingshuset, hvor alle interesserede var indbudt. Formålet var den dobbelt, dels at skaffe penge i den nystartede trops slunkne kasse og dels at give forældrene og pårørende et lille indblik i spejdernes liv og virke. Tilslutningen til festen var så overvældende, at den nær havde sprængt alle rammer.

Det er godt 59 år og meget har ændret sig siden. Håbet er, at vores tid kan lave nye fælleskaber til afløsning af de, som forsvinder. Fællesskaber, der er med til at give den enkelte en identitet. Til festen dengang sagde divisionschefen for spejderne blandt andet om formålet med at være spejder:  ”- Vi vil først og fremmest lære dem at blive gode danske borgere ...”.

Nå, det er alt sammen historie. Tilbage til nutiden: Spejderhuset i Debel, der var ejet af Skive Kommune er blevet solgt og bestyrelsen for Spejderne har brugt det sidste årstid på at afvikle afdelingen. En anden stor check som Spejderne har skrevet ud, er gået til at opføre en bålhytte ved boldbanen ved skolen. En hytte som alle unge som gamle kan benytte, og som er blevet overdraget til Fur Væksthus.

Senest ændretOnsdag, 09 december 2015 06:38
Til toppen