Menu

Lars Mortensen på Fur Bryghus

  • Skrevet af 
Lars Mortensen på Fur Bryghus

Malermesteren er blevet kunstmaler. Så kort kan man sige det, når talen falder på Lars Mortensen, som netop nu udstiller på Fur Bryghus.

Lars Mortensen har i mange år været selvstændig malermester i det midtjyske og med en tæt tilknytning til kunstlivet på Fur har det i mange år været helt oplagt for ham at beholde penslen i hånden også efter fyraften og nu i pensionsalderen, hvor han stadig bruger farverne – om end i en mere kreativ proces.

Lars Mortensen er i sit maleri inspireret af tre væsentlige begreber: Frihed, spontanitet og fantasi. Hans malerier kredser om menneskelivet, især om menneskers møde med andre mennesker, men hans billeder er på en og samme tid både så konkrete og så abstrakte, at der for beskueren på den ene side ikke er tvivl om mødet, men på den anden side er billederne så åbne, at det i høj grad er op til os, der ser billederne, at tolke og forstå mødets indhold. Måske er der forelskelse i mødet, måske er der indforståethed, som hos folk der har kendt hinanden i et langt liv, måske… Helt overordnet set males her med stor livsglæde

Lars Mortensens billeder demonstrerer stor forståelse for farvernes anvendelse, her er harmoni, men samtidig er billederne sprælske og levende i udtrykket, lige som teknikken naturligvis er i orden.

Udstillingen kan som nævnt ses på Fur Bryghus allerede nu og hele december måned.

Lars Mortensen har til dagligt hjemme i Bording mellem Silkeborg og Ikast, hvor han har galleri. Men i sommermånederne bor han ofte på Fur i sommerhuset på Hvirpgade, hvor han også har galleri.

Senest ændretMandag, 23 november 2015 16:36
Til toppen