Menu

Fur Rundt - en lokal sommerret

Fur Rundt - en lokal sommerret

Denne ret er en vaskeægte egnsret og har været afprøvet i mange år. Retten serveres altid 2. lørdag i juli på Danmarks skønneste ø, Fur.
I denne opskrift er der rigeligt til alt mellem 200 – 1000 portioner.

For at sikre en vellykket egnsret, er det vigtigt at gå i gang i lang tid forinden. Retten skal simre i ca. 3 måneder. På den måde opnås det bedste resultat.
Først startes der med at samle FFF, Furs Forenede Foreninger. Her skabes et overblik over hele opskriften og der laves aftaler med alle dem som skal bidrage med deres del af råvarerne.

Ingredienser:

6 foreninger, i alt skal der bruges ca.75 frivillige, det bedste forhold er lige dele erfarne og unge
Tilladelser, bevillinger og bestilling af telt
Aftaler med lokale Bryggerier
Samarbejde med den lokale Dagli´ Brugs
Samarbejde med den lokale campingplads
Samarbejde med den lokale bank og her anbefales en helt speciel bankdame.
Aftale med en lokal vognmand og elektriker
En go´ eventkok med den rette backinggruppe
Et fantastisk band, Context er et godt krydderi til denne ret
Glade gæster, det anbefales både unge og de lidt ældre. Tykke og tynde og dem midt imellem
Dagen inden retten skal indtages, sættes teltet op. Der dækkes et pænt og mangfoldigt bord i stor størrelse. Bar og grill køres i stilling og flagstængerne gøres klar. Ruten markeres, så ingen farer vild!

På selve dagen trækker alle frivillige i de røde skjorter og finder deres pladser rundt på øen. Flagene hejses og kaffesøstrene går i gang med at brygge utallige liter kaffe. 3 rastepladser fordeles stratetisk rundt på øen. Boder bliver sat op og grillerne tændes. Rundstykker smørres i rigelige mængder, kaffe og gl. dansk hældes op. Færgen får travlt.
Kl. 8 lyder startskuddet og folkefesten kan begynde. Alle følger deres arbejdsplaner. Mangler der noget, krydders med opfindsomhed og spontanitet.

Retten serveres med et godt glas vin eller fantastiske lokale øl eller sodavand til. På de varmeste dage, anbefales dog at have rigeligt med vand i køleren.

Når alle er mætte og måske har ømme ben, foreslås en svingom efterfulgt af en go nattesøvn.

Dagen efter vaskes op og alt stilles på plads igen på de rigtige pladser, så de er nemme at finde til næste år.

Vi håber I har nydt denne lokale sommerret og vi forventer at være i stand til at gentage denne egnsret igen til næste år. Alle er velkomne og vi håber igen at vejrguderne vil tilsmile os på den allerbedste måde.

God sommer til alle


Til toppen