Menu

Sommerudstilling i Karolines Hus

  • Skrevet af 
Sommerudstilling i Karolines Hus

27. juni – 09. august.
Åbent alle skolefridage kl. 13.-17.
Udstillende kunstnere: Paul Cederdorff – Ole Daniels – Anni Arndal Jensen

Ole Daniels:
Ole Daniels Jakobsen er født i Vestjylland 1959.
Han startede sin karriere som kunstner, ved at vinde en tegnekonkurrence på Thorvaldsens Museum som 13årig. Dette satte for alvor gang i drømmen om at blive kunstner.
Ole Daniels er uddannet tegner/grafiker på Kunsthåndværkerskolen i Kolding og senere uddannet som maler på Århus Kunstakademi.
Ole Daniels har blandt andet arbejdet som grafisk designer, klinisk fotograf og fotograf ved "Cikaden", tredje verdens magasin.
Ole Daniels første udstilling var på Kunsternes Påskeudstilling i 1992 og har efterfølgende udstillet på censurerede udstillinger (KP, KS, KE, SAK's vinterudstilling), Limfjordsudstillingen samt flere galleri og kunstudstillinger.
Ole Daniels Jakobsen, der med sin familie er flyttet tilbage i den fædrene gård i
Borbjerg, er et spændende møde.

Abstrakt ekspressionistisk maleri er i vore dage en fortærsket og misbrugt malemåde, der i sin smartness og dekorationsfarvebrug står i skærende kontrast til begrebet kunst, ærlighed og redelighed.
På udstillingen viser han maleri, tegninger og raderinger. Det er en positiv oplevelse at se en kunstner, der arbejder dybt med farven, og forsøger at få farven til at virke i sig selv i det stille nuanceskift, så man virkelig sanser mængden af farvernes uendelighed.
Billederne er sanselige og fulde af nerve, uden brug af stærke farveskift og dekorativ, lukrativ smartness. Det er en ærlig og søgende maler, der sidder bag sit staffeli i Borbjerg.
Ole Daniels Jakobsens grafik er ligeledes præget af en kunstner, der søger efter det perfekte i brugen af teknik og motiv. Han har nogle meget smukke modelbilleder og landskaber i tørnålradering og akvatinte.

Anni Arndal Jensen

- Uddannet keramiker Århus Kunstakademi 1974-78.
- Kursuslærer og instruktør Århus Kunstakademi 1978-98.
- Udstiller på museer, gallerier og kunstforeninger i ind- og udland.
- Udsmykningsarbejde i Århus, Karup Lufthavn og Holstebro.

De Keramiske arbejder er både skulpturelle og brugsting.

Anni Arndal arbejder med stoflighed, forfaldets skønhed, kombinerer patinerede objekter så som gammelt træ, kobber med ler. Korset arbejder jeg med, fordi jeg synes det er et enkelt, smukt og stærkt symbol.
Inspirationen finder jeg i kunsten, arkitekturen og naturen. -Summen af oplevelserne præger sig i en syntese, så der altid er noget at tære på.

Studierejser til bla. Frankring, Italien, Spanien, Portugal, Tyrkiet, Rumænien, Tunesien og Marokko.

Paul Cederdorff.
Hos Paul Cederdorff kan man genkende og genfinde ”Den Store Moder” fra de fortidige civilisationer fra middelhavslandene og Mesopotamien: Oprejst torso med tydelig markering af brysterne, brede hofter og kraftige lår. En livsstærk kvinde og moder. I andre: Kvinde og mand i skråtstillet dialog eller, stående helt tæt sammen, så de nærmest bliver til én figur, en familie, vennekreds eller gruppe. I andre igen: En hvilende eller halvvejs liggende kvinde i lang fodsid kjole.

Fælles for dem alle er, at Paul Cederdorff kombinerer fascinationen af den forhistoriske kunst med et moderne dynamisk udtryk og en udsøgt forståelse af materialet. Noget, der bl.a. kommer til udtryk i spillet mellem de ubearbejdede og pudsede bronzeflader og for maleriernes vedkommende i den subtile vekselvirkning mellem elegante konturstreger, dekorative mønstre, varme jordfarver, inkorporering af tekstfragtmenter og brug af rigtige objekter som fjer til collageeffekter.

Alt sammen virkemidler, der giver et meget varieret, fantasifuldt og fabulerende udtryk.

Til toppen