Menu

Foredrag om sejltur til Norge

  • Skrevet af 

Mandag eftermiddag den 5. januar havde vi i centerklubben en rigtig spændende oplevelse, idet Bent Christensen der er gammel furbodreng fortalte om og viste billeder fra en særdeles spændende tur, han sammen med sin kone Britta havde haft i sommeren 2007, fortæller Erik Th. Nielsen

Mandag eftermiddag den 5. januar havde vi i centerklubben en rigtig spændende oplevelse, idet Bent Christensen der er gammel furbodreng fortalte om og viste billeder fra en særdeles spændende tur, han sammen med sin kone Britta havde haft i sommeren 2007, fortæller Erik Th. Nielsen.
 
Bent havde hele sit erhvervsaktive liv været havnefoged i Hirtshals, en stilling som han havde i 37 år, og da de begge gik på efterløn for 6 år siden, solgte de deres store hus i Hirtshals og flyttede til Sæby, hvor de så købte et mindre hus og en stor 36 fods sejlbåd, for nu skulle der rigtig sejles, og det har de så brugt hele sommeren på siden, og haft et vidunderligt liv.

Sidste år var de herovre og underholde om en sejltur, de havde haft til Holland året før, og nu rapporterede de om en sejltur, de havde haft op langs Norges Vestkyst i sommeren 2007, og det var utrolig flotte billeder de viste derfra. Turen varede 5 måneder.
Turen startede med, at de først var en tur i Fur havn for at hilse af med Bent's mor Magda, inden de tog turen ud igennem Limfjorden til Thyborøn, og herfra gik det så op igennem den ret rolige Nordsø til Norges vestkyst.

Her anløb de en masse af de små skærgårdshavne, indtil de til sidst kom til Stavanger og Trondheim, som var det nordligste de kom til.
De havde en masse pragtfulde oplevelser i de små havne og stødte også på en del bekendte og var gæster i mange hjem, og på mange både som de traf på undervejs.

De var også udsat for et sammenstød med en hurtigfærge i Lysefjorden, hvor de fik en del af lønningen ødelagt, men ikke værre end skibstømreren Niels Harbo på Fur Bådebyggeri kunne ordne det, da de kom tilbage til Fur. Regningen kom til at lyde på 20.000 kr. som skibsforsikringen betalte.

I Frøyufjorden var de i land på en lille ø, der hed Herøy, og her var de med til en vidunderlig friluftsgudstjeneste og bagefter et pragtfuld vikingespil, der hed "Kongens Ring".

Et sted oppe i en' af fjordene passerede de furboen Dres Vester med sit fragtskib: "Dan Star" og fik radiokontakt med ham.
Det var ret spændende at høre om alle deres oplevelser og se alle de pragtfulde billeder, de havde fået ud af det.

Da de skulle sejle hjemad var det meningen, at de ville have været tilbage igennem Limfjorden fra Vest, men det var blæst så voldsomt op, da de nåede til Hirtshals, at de valgte at runde Skagen i stedet for og ind igennem Limfjorden fra Hals, for de skulle jo hjem igen et smut for at hilse på familien på Fur, inden de landede i Sæby igen.

De havde  haft en pragtfuld tur, og os der var tilstede fik en spændende eftermiddag ud af det.

Næste længere tur i denne sommer er planlagt at skulle gå til Finland, og det vil vi glæde os til at høre om næste gang, de kommer til Fur.

06.01.2009
Erik Th. Nielsen


Til toppen