Menu

Rejsebrev fra Irland

  • Skrevet af 
Rejsebrev fra Irland

Så er jeg kommet på plads i Irland. 

Det er et super smukt land. Meget gammel - men en hyggelig gård jeg er komme på.

Det virker som om at tiden er sat 1 time og 35 år tilbage.

Lige nu har vi omkring 120 kalve som er mellem 2 mdr. og 1 dag og der venter 60 mere. Der er omkring 550 kvier og tyre for delt på 4 gårde.

I går skulle vi flytte kvier. I Irland har man ikke kreaturvogne.  Man flytter den ved at køre med en traktor bagved - også løber de bare på vejen. Spændende og sjovt.

Jeg har også oplevet St. Patricks Day, en begivenhed de fejrer her ovre. 

Så dagen har stået på parader med en masse sjove og flotte ting og alt for mange gamle mænd med alt for meget blege ben i nederdele og sækkepibe.

Kælvesæsonen er nu ved at være færdig. Der mangler kun 15 køer, så nu begynder vi at inseminer.

Vi har derfor kommet blå maling på alle køerne, så vi kan se hvem der er klar til en klat sæd. Om 2 uger kommer tyrene ud til køerne, også lader vi dem gøre resten a arbejdet.

Hilsen Anne Sofie Popp Bugge.


 


Hvorfor vælger så mange unge landmænd at tage i praktik i udlandet. Det har jeg prøvet at få svar på i denne artikel, hvor jeg interviewer Anne-Sofie Bugge, som netop har valgt denne løsning.

Hvorfor praktik i Irland? 

Jeg har altid gerne ville  ud at rejse, og i starten ville jeg til Canada eller Australien. Men fordi jeg er så ”morsyg”, som jeg er, ville jeg ikke så langt væk hjemmefra. Og så snakkede jeg med Mette fra Travel to Farm på Agro Mek, hun at jeg skulle gå hjem og kigge på deres hjemmeside. Jeg blev helt forelsket i landet, allerede inden jeg var kommet herover.   

Hvor i Irland arbejder du og bor? 

Jeg bor og arbejder på en kvæggård i Waterford. 

Var du nervøs, inden du skulle afsted? 

Jeg var meget nervøs dagen før, jeg skulle afsted, jeg sad og tudede hjemme ved min mor og sagde, at jeg ikke ville afsted alligevel. Det var jo underligt, og jeg skulle til et andet land helt alene og skulle flyve helt alene og skulle klare det hele bare mig. Men jeg var kun nervøs dagen før. 

Hvad var dine forventninger? 

Mine forventninger var meget høje. Jeg troede, de var lige så langt fremme som Danmark. Med robotter og smarte velfærdsstalde og det hele. Så jeg forventede at komme over til en okay lækker stald. Familien havde jeg forventninger til. Jeg håbede, at de var meget søde og ville tage godt imod mig og ville lære mig en masse ting. 

Hvordan holder man malkekvæg? 

Den måde, man holder kvæg på herovre, er meget anderledes end i Danmark. For herovre er køerne ude hele tiden og er kun inde de 4 timer om dagen, hvor der bliver malket. De går på græs hele året rundt. Der er nogle sengebåse, men de er ikke så store, og der bliver ikke strøet i dem. Malkeanlægget er nok et af de første malkegrave, som blev opfundet. Vi kan have 14 køer inde i hver side, og vi har 14 maskiner i alt, så vi malker kun en side af gangen.

Ud fra hvad Anne-Sofie Bugge siger, kan man varmt anbefale andre unge at tage praktik i udlandet.    

Magasinet MLS-Xpressen udgives af Morsø Landbrugsskole

Af Sabrina Marie Jensen

Senest ændretLørdag, 25 april 2015 10:37
Til toppen