Menu

Fur Bryghus

Fur Bryghus

Knudevej 3
7884 Fur
Danmark

tlf +45 9759 3060
fax +45 97593048

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
www.furbryghus.dk

På øens nordvestlige spids, Knuden, brygges i dag FUR ØL.

Fur Bryghus og Restaurant Bryghuset er her indrettet i en smuk, rød træbygning fra 1926, nænsomt restaureret med respekt for de gamle håndværkstraditioner.  At stedet skulle ende med at blive et bryggeri med tilhørende restaurant, var der nok ingen, der forestillede sig, da bygningen blev indviet i 1926. Dengang var Fur nemlig ”tørlagt”.

Bygningen blev rejst i forbindelse med den voksende molerproduktion. ”Møllen” blev den kaldt i daglig tale, da der i bygningen var opstillet en stor kværn, som knuste den opgravede moler. Moleret kom til ”Møllen” på tipvogne trukket af et af to damplokomotiver, der kørte på et skinnenet, der gik ud i molergravene. Når den bearbejde moler skulle videre fra ”Møllen” blev det via skinnenettet kørt til en stor udskibningsbro, der strakte sig ud i fjorden og derpå lastet på skibe.

Til damplokomotiverne hørte en remisse og en smedje. En plads til kul var der også og naturligvis en brønd, for damplokomotiver er storforbrugere af vand.  Senere blev et stor udendørs knuseanlæg opført og i selve bygningen blev der opsat en ovn. Fabrikkens produktion blev indstillet i begyndelsen af 1980erne, hvorefter bygningerne fik lov at stå.

I 1997 blev det 128 hektar store areal og den gamle træbygning overtaget af den nuværende ejer, Mogens Fog, som med pietetsfuld respekt for gamle håndværksmæssige traditioner restaurerede den gamle træbygning i 2004 og omdannede denne til et moderne mikrobryggeri og restaurant.

FUR BRYGHUS producerer pt. ca. 400.000 liter FUR ØL, som sælges over hele landet. RESTAURANT BRYGHUSET er blevet et meget anerkendt spisested med særdeles mange gæster.

Vil du vide mere, så klik www.furbryghus.dk

 


Til toppen