Advarsel
  • JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med ID: 233
Menu

Allan Olsen - Intimkoncert med Allan Olsen fredag den 8. maj 2015 kl. 20.30

  • Skrevet af 
Allan Olsen - Intimkoncert med Allan Olsen fredag den 8. maj 2015 kl. 20.30

Om Allan Olsen

 

35 år på landevejen, har finpudset Allan Olsen’skald og beskæftigelse – at være alene på scenen, foran et kræsent og lyttende publikum. - Som en rigtig solist optræder,med få og enkle virkemidler.

 

Ifølge Olsen selv er det nu ikke fordi, meget er forandret, siden starten, midt i 70’erne, på de små værtshuse og spillesteder:

 

“… Man lærer det på den hårde måde, som værtshus-sanger. Folk er i bedste fald uinteresserede, og relativt ufarlige, når de har fået lidt at drikke – Det er lidt som når man vil klø et næsehorn – det er bedst at nærme sig, når bæstet er mæt… Når man så senere står foran 800 dedikerede fans i en koncertsal, er grundvilkårene såmænd de samme – næsehornene er bare en hel del venligere. Det vigtigste er, ikke at miste respekten for sit publikum – eller for næsehornet…”

 

I 2013 udkom Allan Olsen’s seneste udspil, JØWT. Pladen var med sine stærkt lokalt forankrede sange tænkt som en niche-udgivelse, men blev på alle måder alt - og meget andet. JØWT høstede ene 5-stjernede anmeldelser i landets presse.

 

Lanceringen af JØWT, som relativt utilgængelig for de fleste danskere - pladen blev længe kun forhandlet i Vendsyssel, og kun hos SPAR-købmændene - gik hurtigt hen og vendte op og ned på en hel del vanetænkning, i den hjemlige musikindustri. Blot to måneder efter udgivelsen, kunne Olsen modtage sin guldplade, for 10.000 solgte albums, – og i oktober 2013, platin, for et salg på 25.000.

 

I november 2013 var Allan Olsen midtpunkt ved 2 helt særlige arrangementer. Nemlig Allan Olsen, Sangene og d’Damer. 2 unikke udsolgte koncerter i Musikhuset Aarhus og ikke mindst Det Kongelige Teater i København. Her kunne publikum, ud over Allan Olsen, opleve 5 fantastisk kvinder giver deres versioner af hvordan Allan Olsens sange også kan lyde… Koncerten fik bl.a. 5 hjerter i Politiken af Kim Skotte, og i december udkom hele herligheden på CD.

 

Efter to vellykkede, og totalt udsolgt turneer, i foråret / efteråret, 2014, lægger Olsen nu an til sin nye forårs-turné, 2015. -Tilbage til samtlige afkroge af sit store publikum, såvel geografisk, som kunstnerisk.

 

Repertoiret spænder over hele Olsen’s brede sang-katalog, der gør brug af mange genrer, fra rock til folk, a capella, og afdæmpede ballader.

 

Få danske sangskrivere nyder større respekt og anerkendelse, end Allan Olsen. Efter 14 plade-udgivelser og tusindvis af koncerter, er han altid garant for et sjældent højt niveau, ved sine optrædender. – Måske fordi han aldrig har mistet respekten for sit dejlige publikum…

Senest ændretTirsdag, 12 maj 2015 07:51
Til toppen