Menu

Batterier lagrer strøm

  • Skrevet af 
Batterier lagrer strøm

Som led i et forsøg på at lagre solcelleproduceret strøm har EnergiMidt rekrutteret Fur-boliger til at teste særlige lagringsbatterier.

Installationen af og behovet for batteriet udspringer af, at strømmen, som et solpanel producerer, i dag bør bruges inden for den samme time, som den er produceret. Og som det er i dag, forventer vi, at en almindelig husstand kun er i stand til at bruge mellem 20 og 40 procent af produktionen. Forsøget skal afdække, hvilken effekt monteringen af batteriet har, og hvilket effekt det kan have på el-nettet.

Sideløbende bliver der også installeret et mobilt batteri, som kan flyttes rundt alt efter hvor i el-nettet, der er behov for det. På den måde kan man opretholde balancen i nettet, som dermed får nemmere ved at undgå svigt i den lokale strømforsyning, selv når der installeres flere solceller og varmepumper.

Det er de udvalgte el-ledninger (radialer og transformerstationer), der allerede indgår i projektet, som kan deltage i dette delprojekt. Det er kun husstande med alene solceller, der kan deltage, da eksempelvis en varmepumpe kan bruge strømmen, der bliver lagret, og ”ødelægge” flytningen af forbruget – smart grid – som EnergiMidt ønsker at undersøge. Forsøget er uden omkostninger for boligen – og da man lagrer sin strøm og dermed slipper for at sælge overskudsstrøm til el-nettet til lavpris, for efterfølgende at købe det tilbage til en høj pris, kan en man forvente en mindre fortjeneste. 

Til toppen