Menu

Fur-rådgivning udbredes

  • Skrevet af 
Fur-rådgivning udbredes

Med udgangspunkt i erfaringerne fra Fur har EnergiMidt og Skive Kommune siden 1. september tilbudt energi- og boligrådgivning til borgere i Rødding, Durup og Vængerne i Skive. Det skal hjælpe borgerne til en bedre energiøkonomi og sikre lokale arbejdspladser.

I et godt stykke tid har EnergiMidt allerede hjulpet med at skabe grobund for en bedre boligøkonomi for borgerne på Fur. Og her har udviklingen som bekendt været positiv. Ved at trække på disse gode erfaringer skal borgere i Salling og resten af Skive Kommune have samme tilbud.

Kernen i projektet er, at borgerne får tilbudt et gratis energitjek med forslag til energirenoveringer. Det kan indeholde et forslag til, hvordan huset kan isoleres bedre, hvilken form for energikilde, der vil være hensigtsmæssig i fremtiden; herunder om det kan betale sig at investere i solceller, solvarme, biomassekedler og varmepumper, eller om det giver mening at blive tilsluttet det lokale fjernvarmenet.

Det er især klimaskærmsforbedringer, som isolering og udskiftning af vinduer og døre, der har sparet husstandene på Fur penge, og især varmeforbruget er en stor synder. Faktisk viser tal fra Fur, at der på to år blev opnået besparelser på 16 procent i varmeforbruget og 23 procent på elforbruget. Samtidigt kom der 24 procent flere vedvarende energianlæg –  en udvikling man nu håber at kunne videreføre til andre områder.

Senest ændretTorsdag, 27 november 2014 06:05
Til toppen