Menu

Fur er det bedste sted i Danmark

  • Skrevet af 
Fur er det bedste sted i Danmark

Theodore Diehl er hollænder, men i 2011 købte han hus på Fur, og det har han ikke fortrudt. Holland beskriver han som ét stort trafiksammenbrud, og at huspriserne er tre gange højere end i Danmark taler heller ikke til landets fordel. 

Theodore Diehl lever sammen med Alex Diehl-Peshkur, der er fra Hviderusland, og det var lidt af et tilfælde, der bragte dem til Fur. Øen hørte de om på en messe for hollændere, der overvejer at emigrere, og egentlig var det lidt for sjov, de tog på besøg. Men de faldt for øen, og få måneder efter det første besøg kom de tilbage og købte hus på Æ Skovvej midt på øen.

Theodore Diehl arbejder med PR, kommunikation og tekster til bøger, brochurer og foldere. Han har hele verden som arbejdsplads, og han har ingen problemer med at komme til og fra Fur. Nærmest tværtimod. For ham ligger Fur helt centralt placeret, for som han siger: Jeg kan køre hjemmefra om morgenen og være i Geneve kl. 11. Alene i 2013 fløj han 65 gange fra enten Billund eller Karup, og han kender begge lufthavne som velfungerende og venlige - og nemme at nå frem til uden at skulle køre i kø på en motorvej. Og færgen til og fra Fur sejler jo nærmest døgnet rundt.

Alex klarer sig efterhånden godt på dansk, men Theodore erkender, at de kniber med sproget. Det går bedre og bedre med at læse dansk, men han synes, at det talte sprog er svært.  "Jeg forstår kun danskere, som taler perfekt dansk", som han udtrykker det.

Begge bestræber sig på at være aktive på Fur. De er bl.a. medlemmer af bådeklubben, ligesom de deltager i Furkunst og har været med til at arrangere musikfestival på øen. Også Fur Udviklingsfond støtte de, og de føler sig i det hele taget velkomne. "Ingen har nogensinde fået os til at føle os fremmede", siger Theodore Diehl, der har lært at sætte stor pris på Danmark og ikke mindst Fur, som han uden tøven kalder "det bedste sted i Danmark".

 

Hollandske Theodore Diehl (t.h.) danner par med Alex Diehl-Peshkur, der kommer fra Hviderusland - hunden Sparkle er et vigtigt medlem af tilflytterfamilien


Ib Salomon er  journalist og var tidligere på året så heldig at få et rejselegat fra Nordisk Råd, så han kunne besøge hollandske tilflyttere i både Danmark, Norge og Sverige.

På Fur interviewede Ib Salomon Thedore Diehl, som medvirker i en længere artikel om de mange hollændere, der går mod strømmen og flytter fra tætbefolkede Holland til mindre samfund i Norden  

 

Til toppen