Menu

Hvor blev Molermanden af ?

  • Skrevet af 
Hvor blev Molermanden af ?

Vi er mange, der synes at Fur er et af de dejligste steder i Danmark, selv er jeg kommet her fast gennem 40 år og er den glade ejer af et hus på Anshede. 

Fur har en fantastisk natur, og gæve initiativrige beboere, det er rigtig godt at se, hvor mange initiativer der sættes i værk for at gøre øen endnu bedre. 

Senest har øen fået endnu en seværdighed: MOLERMANDEN. 

Erik Nygaards fine skulptur af en molerarbejder fra gamle dage står flot højt placeret tæt ved Bette Jens’ Hyw og skuer ud over udgravninger og molerværkerne.

Men fredag d. 8. august var jeg deroppe for at vise den frem for en besøgende – og vi kunne dårligt nok finde ham! 

Molermanden var pakket ind i parkerede biler og helt tæt på var placeret to meget store og dominerende autocampere! 

Jeg er næppe den eneste, der ville foretrække at kunne betragte molermanden uden at synet skæmmes af biler og campingudstyr placeret helt tæt på. 

Det kan ikke være meningen, at den fine skulptur skal skjules bag nogle få egoisters køretøjer! 

Jeg synes at initiativtagerne og Skive Kommune skulle sørge for en afspærring for biler et godt stykke fra Molermanden og en tydelig parkeringsplads ved Bette Jens’ Hyw. Både den ny parkeringsplads og den eksisterende ved Bette Jens’ Hyw burde forsænkes ca. en halv meter og indhegnes af beplantning, så bilerne ikke skæmmer udsigten. 

Hvor er Campingpladsen ?

Den uregulerede campering er yderligere et problem bl. a. på parkeringspladserne ved Rødstenen. ved Langstedhuller, på havnen og på Knudevej. Begge disse steder har turister i autocampere og campingvogne i flere tilfælde slået lejr og anvender de offentlige toiletter og skraldespande, ikke godt at vide hvad de gør, hvor der ikke er faciliteter. Jeg synes at der bør være generelle skilte med campering forbudt på disse og lignende steder. Fur har en dejlig og smukt beliggende campingplads. Støt dog op om den, og erkend at Fur er for lille til at man kan dyrke den svenske allemandsret uden at genere os andre. 

Med venlig hilsen 

Anders Dragheim

arkitekt maa 

 

Til toppen