Menu

Bustur til Nordkap​

Bustur til Nordkap​

Hjemkommen fra mit livs skønneste rejseoplevelse kan jeg ikke lade være med at fortælle om, hvor skønt det har været for mig at få denne oplevelse med.

Jeg startede turen tirsdag morgen den 4.juni med at peter kørte mig til Skive tidligt om morgenen, hvor Hansholm rejsers nyeste turistbus tog mig op, og så gik turen ellers nordpå op til Frederikshavn, hvor vi kom med færgen over til Gøteborg, og nu var vi så i Sverige,her kørte vi så op tilKarlstad, hvor vi overnattede den første nat. Den næste dag kørte vi langs med Klarelven til Sundsvall,hvor vi igen overnattede, næste dag fortsatte vi til Harparanda og overnattede igen. næste dagsetape var til Sarisalka i Finland, Ogda vi havde overnattet der, gik turen op til rejsens højdepunkt, og det var Nordkapkalotten, men inden vi kom dertil, overnattede vi i honningsvåg som er en utrolig smuk by, og det gjorde vi også på tilbagevejen.

Vi kom op til Nordkap ved 7.00 tiden og var deroppe til kl.0.30. Vi fik en pragtfuld middag inde i Nordkaphallen, og kunne sidde der hele aftenen og nyde den mest vidunderlige sol, og det forlød, at der kun er 13% af alle de mennesker der tagen turen derop, der er så heldige med vejret som vi var, fordi der for det meste er tåget og usigtbar vejr deroppe, men for os var det en vidunderlig oplevelse.

Den 7. dag gik turen så sydpå langs vestsiden af Norge til vi kom til Sørkjosen, hvor vi overnattede, og den næste dag forsatte vi til Fauske, og den næste igen til Steinkjær, den 10. dag kørte vi til Lillehammer til sidste overnatningssted, og endelig næste morgen kørte vi sidste etape mod Gøteborg og Stena linens færge, hvor vi fik en pragtfuld middag i færgens restaurant.

Vi var i land i Frederikshavn kl. 19.15, og så var vi Skive ved 21.30 tiden, hvor Peter igen hentede mig, og jeg var hjemme med 22.00 færgen fredag den 4.7, godt træt men glad over lykkelig over den gode og vellykkede tur, jeg havde været med på.

Jeg har af pladsgrunde kun fortalt om turens destinationer, og kunne elleres nok have fortalt en masse om turens mange skønne oplevelser, men det må så vente til en anden gang.


Til toppen