Menu

Borearbejdet ved havnen snart i gang igen

Borearbejdet ved havnen snart i gang igen

FurNyts udsendte var i går den 28. april en tur ved havnen for at se, om borearbejdet til rørføringen under sundet var kommet i gang. Det var det ikke, men meget tyder på, at det er nært forestående. Folkene fra ind- og udland var ved at gøre klar. 

Olly og Esben fra Fur Kraftvarmeværk var også mødt op og med 16 færgen kom den rådgivende ingeniør, Finn Yde fra Brix & Kamp i Hjørring. Også han var fuld af optimisme om at arbejdet nu igen ville komme i gang. Præcis, hvornår boremaskinen igen startede, kunne han ikke sige, men det sker i nærmeste fremtid. 

Første forsøg på at bore under Fursund endte som bekendt i et stenlag, som boret ikke kunne komme igennem. Det har ført til mange kommentarer fra de lokale. Om man ikke vidste, at det hed ”Stenøre” og lignende, eller at dette nok et nyt ”Kvols”, hvilket hentydede til det kuldsejlede projekt ved Viborg, hvor man måtte opgive at bore efter varmt vand.

Men nu er der efter alt at dømme lys forude. Boremaskinen er blevet rykket nogle meter tilbage, så boret kan komme længere ned og dermed under stenlaget. Går alt efter planen, så skulle det første varme vand nå frem til fjernvarmenettet på Fur i begyndelsen af juni. Indtil da, vil der løbende blive orienteret om arbejdet på FurNyt. 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Til toppen