Menu

Fur Skole solgt til Fur Væksthus - Tablets og Lego bliver på Fur

Fur Skole solgt til Fur Væksthus - Tablets og Lego bliver på Fur

På byrådsmødet den 29. april godkendte byrådet i Skive Kommune, at sælge Fur Skole til Foreningen Fur Væksthus, som efterfølgende vil leje lokaler ud til Fur Friskole og til Fur Børnehus.

Det betyder, at skolen på Fur overgår fra at være en kommunalejet skole til at være en privatejet skole. For at få denne overgang til at foregå til alles tilfredshed, havde forvaltningschef Per Nors og skoleleder Gert Slyngborg indbudt Fur Friskole og Fur Væksthus til et møde, hvor hovedlinjerne i det praktiske omkring skiftet fra kommuneskole til friskole kunne snakkes igennem.

Fra Fur Friskole deltog Birthe Mortensen, Jesper Schrøder, Mikael Rohde og Knud Peder Jensen. John Bertelsen repræsenterede Fur Væksthus.

Alt inventar på de kommunale skoler er som bekendt kommunens ejendom. Men Furs fonde har gennem de seneste år ydet bidrag til indkøb af blandt andet Lego udstyr til Fur Skole, da den var selvstændig, og senest tablets til alle elever på Fursund skole. Dette har siden friskoletankerne tog fart på Fur, været et tilbagevendende emne på øen: Hvad sker der med tablets og lego-udstyret efter sommerferien. Skal det hele til Selde? Bliver der intet tilbage? Og som altid når intet konkret vides, desto bedre trives rygterne.

Baggrunden for mødet var derfor blandet andet at få rammet en pæl gennem alle de mere eller mindre fantasifulde rygter, der vinteren igennem er opstået omkring lukningen af Fur Skole

Per Nors kunne herefter ramme den første store pæl igennem rygtestrømmen ved at fortælle, at eleverne på Fur selvfølgelig kan beholde deres tablets efter sommerferien, ligesom det avancerede Lego også skal forblive på Fur. Men hensyn til det øvrige inventar, så skal afdelingen i Selde have det, som de står og mangler, men da det er en etableret skole, så er det begrænset hvad det bliver, da der kun tages effekter, der er brug for her og nu i Selde.

Skulle andre skoler i kommunen mangle noget, vil også de blive tilgodeset.

Hele den resterende del vil blive tilbudt Fur Friskole og Fur Væksthus for et samlet beløb, det vil ligge i den meget rimelige ende af skalaen.  

Effekter som malerier og andet der har speciel tilknytning til Fur, vil også forblive på skolen og ”intet smides ud” uden at det først har været tilbudt Friskolen. Friskolen får også mulighed for at erhverve de interaktive tavler til en nærmere fastsat pris.

Det blev også besluttet, at fastholde en nær fremtidig kontakt, så det undgås, at der opstår rygter om det ene eller andet. Knud Peder Jensen og skoleleder Gert Slyngborg er de to kontaktpersoner, som al kontakt går igennem.

Flytningen af ting fra Fur til Selde vil foregå løbende, og den endelige flytning foretages i uge 27.  Der sikres, at der frem til 1. juli kan køres fuld forsvarlig undervisning i bygningerne på Fur. Der fjernes som sagt kun det udstyr fra skolen, der har anvendelighed for driften af undervisningen på Fursund Skole, Selde afdelingen.

Det blev således et godt og konstruktivt møde, hvor begge parter bagefter udtrykte deres fulde tilfredshed, og at hele processen kan foregå stille og roligt, så eleverne får en god afslutning på skoleåret.  

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Til toppen